ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκε το σχέδιο απόσχισης του κλάδου διύλισης και πετρελαιοειδών

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα το σχέδιο διάσπασης και δημιουργίας νέας θυγατρικής εταιρείας.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων με απαρτία 86,32% ενέκρινε πριν από λίγη ώρα το σχέδιο διάσπασης που παρουσίασε η διοίκηση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) για την απόσχιση του κλάδου διύλισης και πετρελαιοειδών και την δημιουργία μίας νέας θυγατρικής εταιρείας.

Σχεδόν ομόφωνα εγκρίθηκαν οι προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου για την απόσχιση του κλάδου διύλισης πετρελαιοειδών και πετροχημικών καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού συνεπεία της απόσπασης του κλάδου διύλισης.

Με βάση τις δύο σημερινές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης δημιουργείται μια θυγατρική εταιρεία, με την επωνυμία «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία Διύλιησης Εφοδιασμού και Πωλήσεων Πετρελαιοειδών και Πετροχημικών» με διακριτικό τίτλο «Ελληνικά Πετρέλαια ΔΕΠΠΠ ΑΕ» ενώ τα ΕΛ.ΠΕ. θα μετασχηματιστούν άμεσα σε εταιρεία συμμετοχών (ΕΛ.ΠΕ. Συμμετοχών), η οποία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης παρουσίασε την πρόοδο αλλά και τους στόχους του πλάνου στρατηγικού μετασχηματισμού των ΕΛ.ΠΕ., που φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής για τον όμιλο αλλά και γενικότερα για το χώρο της ενέργειας στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το σχέδιο της διοίκησης, υπό την εταιρεία Συμμετοχών θα υπαχθούν όλες οι συμμετοχές της εισηγμένης σε θυγατρικές (και ενδεχομένως σε άλλες εταιρείες και εταιρικά σχήματα μελλοντικά), με δεδομένο ότι προβλέπεται από το νέο επιχειρηματικό σχέδιο «Vision 2025» να δημιουργηθούν νέες θυγατρικές για τους επιμέρους κλάδους δραστηριοτήτων, με πρώτη προτεραιότητα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Για την επικύρωση των νέων αλλαγών και την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού θα πραγματοποιηθεί και νέα έκτακτη Γενική συνέλευση στις αρχές του 2022 ενώ προβλέπεται να γίνει και παρουσίαση νέας εταιρικής ταυτότητας και νέου ονόματος, το οποίο θα χαρακτηρίζει την νέα εποχή των ΕΛ.ΠΕ στην ελληνική αγορά και στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ