H βρετανική JD Sports εξαγοράζει την Cosmos Sports

Η Cosmos Sport Α.Ε., ιδρύθηκε το 1982 από τον Φ. Τσικνάκη, ξεκινώντας από 1 κατάστημα στη Χερσόνησο της Κρήτης και λειτουργεί σήμερα 61 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο κάτω από 4 omnichannel retail brands.

Η JD Sports Fashion Plc εξαγόρασε την Cosmos Sports της οικογένειας Τσικνάκη χωρίς να έχει ανακοινωθεί το ύψος της εξαγοράς. Συγκεκριμένα η JD απέκτησε το 30% της συμμετοχής της EOS Capital Partners στην Cosmos Sports και θα φτάσει το 80% με την οικογένεια Τσικνάκη να διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής 20%.

Η Cosmos Sport Α.Ε., ιδρύθηκε το 1982 από τον Φ. Τσικνάκη, ξεκινώντας από ένα κατάστημα στη Χερσόνησο της Κρήτης και λειτουργεί σήμερα 61 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο κάτω από 4 omnichannel retail brands (Cosmos Sport, Sneaker10, Slamdunk, Sportsfactory) διαγράφοντας σημαντική αναπτυξιακή πορεία τα τελευταία χρόνια. Επίκεντρο της δραστηριότητας της είναι ο συνδυασμός κορυφαίων προϊοντικών συλλογών, ξεχωριστών καταστημάτων, ηγετικού eCommerce και καινοτόμων omnichannel υπηρεσιών.

JD Fashion είναι μια παγκόσμια εταιρεία λιανικής ειδών σπορ και athleizure με πωλήσεις 6 δισ. λίρες το 2020, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και είναι μέλος του δείκτη FTSE 100. Ανήκει στον επίσης στον βρετανικό όμιλο Pentland ο οποίος έχει επίσης τα Brands Speedo, Ellesse, Mitre μεταξύ άλλων.

 

Περισσότερα στο www.startupper.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ