Αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο από την μετάλλαξη Δέλτα

Η εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων ωθεί τις μεγάλες εταιρείες σε αλλαγή πολιτικής

Μερικές από τις πιο σημαντικές εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τις μολύνσεις από την μετάλλαξη Δέλτα της Covid-19 καθυστερώντας τα σχέδια τους για επιστροφή στο γραφείο, απαιτώντας από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν και κλείνοντας τους χώρους εργασίας.

Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε ότι «μετά από προσεκτική εξέταση των ενημερώσεων και οδηγιών του Κέντρου Πρόληψης Ασθενειών και υπό το φως των σημερινών συνθηκών, το Twitter αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο». 

Στα μέσα Ιουλίου, τα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο άνοιξαν ξανά με μειωμένη προσέλευση 50% για εμβολιασμένους υπαλλήλους που επιθυμούσαν να επιστρέψουν. Το Twitter έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάιο του 2020 όταν ο διευθύνων σύμβουλος Τζακ Ντόρσεϊ είπε ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι «για πάντα» αν σαφώς το ήθελαν.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Twitter δήλωσε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να αξιολογεί το άνοιγμα επιπρόσθετων γραφείων υπολογίζοντας διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών μόλυνσης και τα ποσοστά εμβολιασμού στις περιοχές που βρίσκονται τα γραφεία». «Το άνοιγμα των γραφείων είναι δική μας απόφασή αλλά το πότε και αν επιστρέψουν οι υπάλληλοί μας, θα είναι δική τους», συμπλήρωσε.

Η εταιρική αυτή κίνηση ακολούθησε το πνεύμα μιας σειράς πρόσφατων ανακοινώσεων από πολιτικούς ηγέτες όπως του Προέδρου Τζο Μπάιντεν ο οποίος ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι θα πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς θα περνάνε από αυστηρούς ελέγχους και τεστ για κορωνοϊό.

Άλλες εταιρείες όπως η Lyft και η εταιρεία λογισμικού Asana θα καθυστερήσουν την επιστροφή τους στα γραφεία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Η εταιρία Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι και αυτή θα καθυστερήσει την επιστροφή στα γραφεία τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Η εταιρεία επίσης ζητάει με σύστασή της απο τους εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες να φορούν μάσκες μέσα σε καταστήματα λιανικής, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι υπάλληλοι που επιστρέφουν σε εργασιακούς χώρους της εταιρίας εντός των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως.

Επίσης εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι «η εταιρεία θα αξιολογήσει την προσέγγισή της σε άλλες περιοχές καθώς παρακολουθεί το πως εξελίσσεται η κατάσταση», Η εταιρεία είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι σχεδιάζει να ανοίξει τα περισσότερα αμερικανικά γραφεία της με επιτρεπόμενη χωρητικότητα 50% έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, με τον στόχο να είναι να ανοίξουν πάλι, πλήρως τον μήνα Οκτώβριο. «Η κατάσταση παρακολουθείται στενά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ