Παπαστράτος: Νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ για το IQOS

Η νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το επισφράγισμα της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται εδώ, στη χώρα μας, και φτάνουν σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του εργοστασίου της στον Πειραιά και βασικό σύνθημα το «Ξαναγεννιόμαστε» η Παπαστράτος ανακοίνωσε νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, παρουσίασε τη στρατηγική της για Βιώσιμη Ανάπτυξη, με 5 πυλώνες και σαφείς, μετρήσιμους στόχους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης.

Νέα επένδυση για τη σημερινή και επόμενη γενιά IQOS στην Ελλάδα

Η νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το επισφράγισμα της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται εδώ, στη χώρα μας, και φτάνουν σε όλο τον κόσμο.

Μέσω της νέας μεγάλης επένδυσης αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου με εγκατάσταση 2 νέων γραμμών παραγωγής για Θερμαινόμενες Ράβδους Καπνού IQOS και 1 νέας γραμμής για Παραγωγή Φίλτρων ενώ αναβαθμίζονται, μόλις τρία χρόνια μετά, οι υπάρχουσες γραμμές παραγωγής Θερμαινόμενων Ράβδων Καπνού για να παράγουν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς του IQOS.

Παράλληλα εκσυγχρονίζεται το λιθογραφείο με 2 νέες γραμμές Ψηφιακής Εκτύπωσης και την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης

Τα παραπάνω σημαίνουν ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου στην Ελλάδα, επέκταση των εξαγωγών και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 115 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύονται.

Ξαναγεννιόμαστε – Πλάνο Βιώσιμης Ανάπτυξης σε 5 πυλώνες

Φέτος, συμπληρώνονται 90 χρόνια από την 29η Μαΐου 1931, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εγκαινίασε το Εργοστάσιο Καπνικών Αδελφών Παπαστράτου στον Πειραιά, ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την αναδυόμενη βιομηχανία της εποχής που σηματοδότησε την έναρξη μιας εταιρικής πορείας άρρηκτα συνδεδεμένης με την εξέλιξη της Βιομηχανίας, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και την προσφορά στην Κοινωνία.

Το 2021, η Παπαστράτος γιορτάζει 90 χρόνια μιας διαδρομής όπου μετασχημάτισε ριζικά τη λειτουργία της για να εξελιχθεί σε Εταιρεία Τεχνολογίας και Επιστήμης, με ένα μόνο στόχο: Το τέλος του τσιγάρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ