Forthnet (Nova): Στόχος εξαγοράς η WIND

Το επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της WIND Ελλάς επιβεβαίωσε με δηλώσεις της κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group Βικτορίγια Μπόκλαγκ.

Σε επιβεβαίωση του επίσημου ενδιαφέροντος για την απόκτηση της WIND Ελλάς προχώρησε κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group Βικτορίγια Μπόκλαγκ. Σε ερωτήσεις σχετικά με την φημολογία για έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου και στην ύπαρξη συζητήσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι ενδιαφερόμαστε για τη Wind. Είναι ένα λογικό βήμα για εμάς η απόκτησή της ώστε να παγιώσουμε τη θέση μας στην Ελλάδα και να γίνουμε ολοκληρωμένος πάροχος».

Μάλιστα, τόνισε πως το ενδιαφέρον του ομίλου για την απόκτηση της Wind είναι σοβαρό, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν διαθέτει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και συνεπώς με αυτή την συμφωνία η Nova (πρώην, Forthnet) θα μπορέσει να προσφέρει ολοκληρωμένες επικοινωνιακές υπηρεσίες και να ενισχύσει την θέση της ως βασικός πάροχος στην ελληνική αγορά.

Η CEΟ της United Group δεν προσδιόρισε εάν είναι σε εξέλιξη συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης εξαγοράς. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως με η απόκτηση της WIND Ελλάς είναι σημαντική για την ανάπτυξη της εταιρείας και για τα μελλοντικά της σχέδια για την Ελλάδα: «Αυτή είναι η αρχή μιας δυναμικής νέας εποχής για τη Nova. Χτίζουμε πάνω στην κληρονομιά καινοτομίας της εταιρείας και μεταμορφώνουμε τη Nova σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και media, ενδυναμώνοντάς τη με τη σημαντική εμπειρία μας, την εξειδίκευση και το εκτόπισμά μας»

Η Nova, όπως είναι η νέα επωνυμία της Forthnet, είναι κατά 100% θυγατρική της United Group, που ελέγχεται από το επενδυτικό fund BC Partners και διευθύνεται από τον managing partner, Νίκο Σταθόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η BC Partners εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το σενάριο της συγχώνευσης της Nova με τη Wind, ώστε να δημιουργηθεί ένας πανίσχυρος τεχνολογικός, επικοινωνιακός και ψυχαγωγικός όμιλος, με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, πληθώρα υπηρεσιών, δυνατοτήτων και ψηφιακού περιεχομένου και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Όμως, όπως συνέβη και με την εξαγορά της Forthnet, δεν αποκλείεται ο Νίκος Σταθόπουλος να προχωρήσει στην απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της WIND Ελλάς επιτυγχάνοντας συμφωνίες ξεχωριστά με τους μετόχους και «χτίζοντας» το ποσοστό συμμετοχής της United Group σταδιακά μέχρι τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.  

Σε αυτή την περίπτωση οι συζητήσεις διεξάγονται με τους εκπροσώπους των βασικών μετόχων και όχι με την διοίκηση της εταιρείας.

Η United Group τους τελευταίους 6 μήνες έχει επενδύσει 150 εκατ. ευρώ για την εξαγορά και τον μετασχηματισμό της Forthnet που περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της πλατφόρμας και των καταστημάτων της εταιρείας. Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, θα επενδύσει επιπλέον το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. 

Έτσι, για την πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος θα επενδύσει συνολικά σε 200 εκατ. ευρώ. Η επένδυση στην δεύτερη φάση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της WIND Ελλάς αλλά και τα κεφάλαια που θα χρειαστεί να δεσμευτούν προκειμένου να κλείσουν νέες συμφωνίες περιεχομένου ή να επεκταθούν οι υπάρχουσες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ