Νέα επιχειρηματικά σχέδια στην «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών επιχειρήσεων»

Επιπλέον 356 επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στη δράση, με τον συνολικό προϋπολογισμό των ενταγμένων επιχειρηματικών σχεδίων στην εργαλειοθήκη να ανέρχεται σε 396,5 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε η 13η τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της δράσης «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».

Η απόφαση αφορά στην ένταξη επιπλέον 356 επενδυτικών σχεδίων προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 24,7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 396,5 εκατ. ευρώ.

Τροποποιήθηκε η πρόσκληση της δράσης: «e-λιανικό»

Επίσης τροποποιήθηκε η πρόσκληση της δράσης: «e-λιανικό». Η τροποποίηση αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης, καθώς και στη διαδικασία ενστάσεων.

Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε η τέταρτη τροποποίηση της πρόσκλησης «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος». Υπενθυμίζεται ότι η δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.