Lancom: Ένα ελληνικό cloud καινοτομίας

H εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Cloud για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με εύχρηστα εργαλεία που «λύνουν τα χέρια» των IT Managers και με ειδική υποστήριξη για Startups.

Οι λύσεις που βασίζονται στο Cloud έχουν αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία 10 χρόνια. Από τις μικρές μέχρι τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι εταιρείες μετακινούνται στο Cloud με όλο και πιο σταθερό ρυθμό. Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), οι παγκόσμιες δαπάνες το 2019 για υπηρεσίες Cloud και υποδομές σημείωσαν αύξηση κατά 23,8%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ το Covid-19 effect θα συμβάλει στην εκθετική αύξησή τους στα έτη 2020 – 2021.

«Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες και το μέλλον που διαμορφώνεται στην αγορά της Πληροφορικής στη χώρα μας, προσπαθήσαμε από τα πρώτα μας κιόλας βήματα να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε τις πλέον τεχνολογικά εξελιγμένες υλοποιήσεις, οι οποίες σήμερα είναι θεμελιώδεις για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Στη Lancom λειτουργούμε με σεβασμό και ειλικρίνεια στον συνεργάτη παρέχοντας προσωποποιημένες λύσεις, εξειδικευμένη τεχνογνωσία, άμεση υλοποίηση και 24ωρη τεχνική υποστήριξη», δήλωσε ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, Εμπορικός Διευθυντής της Lancom.

Από το ξεκίνημά της το 2009 στη Θεσσαλονίκη, η Lancom δραστηριοποιείται στον τομέα του Cloud και των τηλεπικοινωνιών, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, μέσα από τα δύο ιδιόκτητα σύγχρονα Data Center της και σύντομα και μέσω του τρίτου, του Balkan Gate I, του μεγαλύτερο –υπό κατασκευή– Tier III Carrier Neutral Data Center στη Βόρεια Ελλάδα.

Ως ο μόνος 100% ελληνικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος, επεκτείνει και εδραιώνει συνεχώς το ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό να παρέχει σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους τις ταχύτερες δυνατές λύσεις μισθωμένων γραμμών Internet σε ταχύτητες από 100Mbps έως 10Gbs. Το 97 χαρτοφυλάκιο της Lancom περιλαμβάνει πληθώρα υπηρεσιών, όπως Cloud Server (VPS), Cloud Backup, Disaster Recovery, Colocation, Dedicated servers, High speed Fiber Optic Internet, SAAS, VPN, Security, SD-WAN, Virtual PBX καθώς και υπηρεσίες Business Continuity.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ΙΤ managers για έξυπνες και άμεσες λύσεις διαχείρισης των Cloud υποδομών τους, αλλά και του on premises virtualization, παρουσιάστηκε στο συνέδριο IT PRO DEV 2020, το myLancom, ένα εξειδικευμένο panel διαχείρισης virtualized υποδομών που έχει σχεδιάσει και έχει αναπτύξει εξ ολοκλήρου η Lancom. Με τη χρήση του myLancom, o IT manager μπορεί να διαχειριστεί είτε τους on-premise είτε τους απομακρυσμένους server του, σε ένα εξαιρετικά απλοποιημένο περιβάλλον με δυνατότητες  όπως live resource scalability, live VM creation, power options (power on/off, reset), KVM console, monitoring graphs, VPN, firewall, backup, VLAN’s, snapshots, αλλά και άλλες υπηρεσίες, καθώς κάθε ανάγκη των συνεργατών μας υλοποιείται και παρέχεται άμεσα στο myLancom.

Η πολυετής εμπειρία της Lancom σε έργα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα την καθιστούν άκρως ανταγωνιστική, όχι μόνο στο ελληνικό άλλα και στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Ο μοναδικός συνδυασμός των υπηρεσιών της εταιρείας, της επιτρέπει να παρέχει άμεσα λύσεις σε πολύπλοκα τεχνολογικά θέματα, συνεχή 24ωρη τεχνική υποστήριξη από τα εξειδικευμένα στελέχη της, ακόμη και on site υποστήριξη στο χώρο του πελάτη για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Η ενεργή παρουσία της στην αγορά του Cloud, καθώς και η προτίμηση των επιχειρήσεων προς τις υπηρεσίες της κατέχοντας στο ενεργητικό της περισσότερες από 1.000 εταιρείες, οδήγησαν τη Lancom στη στρατηγικής σημασίας επένδυση κατασκευής του τρίτου Data Center της, του Balkan Gate I. Με τη λειτουργία του θα αποτελέσει την τηλεπικοινωνιακή πύλη των Βαλκανίων, εκπροσωπώντας δυναμικά τη Βόρεια Ελλάδα στον πλέον αναπτυσσόμενο κλάδο της τεχνολογίας. To Balkan Gate I, πέραν των αναβαθμισμένων υποδομών Cloud και dedicated servers, θα παρέχει εξειδικευμένες Carrier-grade υπηρεσίες, IP Transit, Global Peer Connectivity, συστέγαση (Colocation) από μεμονωμένα Rack Units, έως Rack Cages και Suites, υπηρεσίες Disaster Recovery και χώρους Business Continuity.

Η συνεχής υποστήριξη της Lancom προς τη Startup κοινότητα, είναι βασικό κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης το οποίο και ενδυναμώνει συνεχώς μέσα από τις στρατηγικές συμμαχίες που έχει κάνει με τα μεγαλύτερα incubators της χώρας, παρέχοντας τόσο σε αυτά όσο και στις ομάδες που φιλοξενούν δωρεάν υπηρεσίες Cloud και mentoring. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece, η θερμοκοιτίδα Thermi Group, η i4g, το Venture Garden του Anatolia College, το ACEin και πολλά ακόμα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινούμενη η εταιρεία υλοποιεί εντός του Balkan Gate I ένα πρότυπο tech-friendly hub, στο οποίο θα φιλοξενεί Startups δίνοντάς τους πρόσβαση στον εξειδικευμένο εξοπλισμό και υπηρεσίες της, και το σημαντικότερο, δυνατότητες συνεργασίας με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Lancom σε τεχνολογίες Cloud, Big Data, AI και IoT.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ