Σφοδρή αντίδραση Δρανδάκη για τη συνεργασία Amazon-ΕΛΤΑ

Τι δήλωσε ο ιδρυτής της Taxibeat με αφορμή την απόφαση του αμερικανικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου

Εκ διαμέτρου αντίθετος με την απόφαση της Amazon να συνεργαστεί με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την παράδοση των προϊόντων της, δήλωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Νίκος Δρανδάκης.

Ειδικότερα ο ιδρυτής της Taxibeat άφησε σοβαρές αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των ΕΛΤΑ, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ τον ίδιο προβληματισμό έχει εκφράσει και μεγάλη μερίδα των καταναλωτών. Ο κ. Δρανδάκης κατηγόρησε τα ΕΛΤΑ για ελλιπέστατη εξυπηρέτηση στον τομέα του delivery σε αντίθεση με τις κραταιές πολυεθνικές εταιρείες μεταφορών (DHL και UPS) οι οποίες μέχρι πρότινος είχαν αναλάβει την παράδοση των προϊόντων της Amazon στην Ελλάδα. Μάλιστα ο ιδρυτής της Taxibeat, επεσήμανε πως η απόφαση της Amazon συνιστά μια κακή είδηση η οποία θα οδηγήσει μερίδα των καταναλωτών στο να μειώσουν τις παραγγελίες τους”

“Σαν καταναλωτής που κάνει πάρα πολλές παραγγελίες στην Amazon, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια κακή είδηση. Μέχρι σήμερα οι περισσότερες παραγγελίες μου στην Amazon έφταναν στο σπίτι μου με τον διανομέα της DHL ή της UPS, ο οποίος ανέβαινε μέχρι την είσοδο μου και το παρέδιδε, παίρνοντας και το γενναιόδωρο tip (ειδικά τις μέρες του κορωνοϊού).

Όποτε το πακέτο ερχόταν μέσω ΕΛΤΑ, το μόνο που έβρισκα στην πόρτα μου ήταν πάντα ένα ειδοποιητήριο “δι’ υπόθεσιν μου”. Αυτό σήμαινε ότι κάθε παραλαβή δέματος ήταν για μένα ένας χρόνος από μισή (στην καλύτερη) έως μία ώρα. Ποτέ δεν είδα στα μάτια μου διανομέα ΕΛΤΑ.

Πολύ προβληματικό αν συνεχίσει έτσι, και φυσικά θα μειώσω τις παραγγελίες μου στην Amazon γιατί η μετακίνηση στο τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ δεν είναι βιώσιμη” έγραψε ο Νίκος Δρανδάκης στο Facebook.

Σημειώνεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν σήμερα την επίσημη έναρξη της συνεργασίας με την Amazon, με σκοπό να διανέμουν τα προϊόντα της σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εν λόγω συμφωνία έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται και σχετίζεται με τη μεταφορά προϊόντων που εμπορεύεται και στέλνει σε αποδέκτες ανά την επικράτεια. Ουσιαστικά, η υπηρεσία αυτή, γνωστή κι ως last mile delivery, συνδέεται με τη μεταφορά δεμάτων από αεροδρόμια, σταθμούς οχημάτων αλλά και λιμάνια στους πελάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ