Βιομηχανικό λάθος η υποτιθέμενη νοθεία της φέτας ΠΟΠ, λέει η Γαλακτοβιομηχανία “Όμηρος”

Απάντηση με αιχμές προς “αυτούς που επιχείρησαν να συκοφαντήσουν την ίδια και τους εργαζόμενους της” δίνει η γαλακτοβιομηχανία σχετικά με το σκάνδαλο που προκλήθηκε γύρω από το όνομά της

Απάντηση στο “σκάνδαλο” το οποίο προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες γύρω από το όνομά της, δίνει σήμερα η ελληνική γαλακτοβιομηχανία “Όμηρος”, διαψεύδοντας όσους μιλούν για απάτη και νοθεία. 

Σε ενημερωτικό της σημείωμα, η εταιρεία “συστήνεται” όπως λέει ξανά στο κοινό, απαριθμώντας τα όσα έχει επιτύχει στα χρόνια τα οποία είναι ενεργή και αναφέρει ότι το περιστατικό με τη “νοθευμένη φέτα” στην οποία βρέθηκαν μη επιτρεπτά ποσοστά αγελαδινού γάλακτος οφείλεται σε βιομηχανικό λάθος συσκευασίας του προϊόντος, γεγονός το οποίο η εταιρεία αντιμετώπισε ανακαλώντας από την πρώτη στιγμή τη συγκεκριμένη παρτίδα. 

“Είναι απορίας άξιο πως μπορεί να πιστεύουν κάποιοι ότι μετά από 35 χρόνια άριστης συνεργασίας και αψεγάδιαστης παρουσίας μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα λάμβανε κανείς την απόφαση εδώ στην “Όμηρος” να προβεί σε “νοθεία” φέτας όπως επικαλούνται καταστρέφοντας έτσι εύκολα όλα όσα τόσα χρόνια έχουν επιτευχθεί με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά”, λέει χαρακτηριστικά η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αφήνοντας αιχμές προς όσους έχουν “αγωνία για το αν θα δοθούν ονόματα στα μανταλάκια”.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία κατηγορήθηκε για απάτη και νοθεία φέτας ΠΟΠ μετά από καταγγελίες και ανακλήσεις των προϊόντων της από σούπερ μάρκετ, αλλά και αναλύσεις βιοχημικών εργαστηρίων στη Γερμανία. Εκεί βρέθηκε ότι συγκεκριμένο τυρί της εταιρείας είναι προϊόν νοθείας και ουσιαστικά πρόκειται για λευκό τυρί με ποσοστό αγελαδινού γάλακτος 50%-80% το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτούμενες προδιαγραφές της ελληνικής φέτας Π.Ο.Π (70% πρόβειο γάλα και 30% κατσικίσιο γάλα) παρά την σχετική αναγραφή στην συσκευασία.

Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες η ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο ενημερώθηκε επίσημα για την νοθεία και τα εργαστηριακά αποτελέσματα στις 9 Μαρτίου, με αίτημα να προβεί η Ελλάδα στις απαραίτητες ενέργειες και ελέγχους για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες παράχθηκαν μεγάλες ποσότητες λευκού τυριού. Ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΔΟΦ) στην Αθήνα, συσκέψεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και στον οργανισμό ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, αλλά και έφοδος στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανία “Όμηρος” στη Μεγάρχη Τρικάλων.

Σήμερα, η εταιρεία όπως είδαμε δηλώνει ότι πρόκειται για λάθος και μιλά για αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της. Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της σημείωμα, “έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Υπουργείο και στις αρμόδιες αρχές ότι θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις αναφορικά με το ζήτημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και είμαστε βέβαιοι πως είναι σε όλους αντιληπτό τι προσπαθούν να πετύχουν κάποιοι με αυτή την ιστορία, δυστυχώς με αθέμιτα μέσα και διαδικασίες”.

Η εταιρεία, τέλος, αναφέρεται σε “αυτούς που αυτές τις ημέρες επιχείρησαν να συκοφαντήσουν την ίδια και τους εργαζόμενους της”, και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός της “για την προστασία της φήμης και της αξιοπρέπειάς της”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ