Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΚΕΤΑ, ThessINTEC και Kleeman

Το μνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας μεταξύ των τριών πλευρών, υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Kleeman, Κωνσταντίνος Κουκούντζος, o πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Δημήτρης Τζοβάρας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Thess INTEC AE, Νικόλαος Ευθυμιάδης.

Δήλωση πρόθεσης συνεργασίας για την προμήθεια και εγκατάσταση ανελκυστήρων τελευταίας γενιάς στο τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς Thess INTEC, υπέγραψαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης – Thess INTEC και η εταιρεία Kleeman Hellas ABEE.

Οι εξοπλισμένοι με ευφυή συστήματα ανελκυστήρες «θα έχουν τη δυνατότητα παροχής πρωτοπόρων υπηρεσιών ασφάλειας και άνεσης στους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες του Πάρκου. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα συνεχών αναβαθμίσεων μέσω της συνεργασίας με το ΕΚΕΤΑ, το οποίο αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Kleeman, με χρηματοδότηση από ερευνητικά έργα επ’ ωφελεία και του Thess INTEC» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΚΕΤΑ.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν λόγω έργου θα ξεκινήσει το 2021 με την υποβολή κάποιων αρχικών ερευνητικών προτάσεων, ενώ η κατασκευαστική εμπλοκή της Kleeman υπολογίζεται να αρχίσει στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ερευνητική συνεργασία μεταξύ των φορέων αναμένεται να είναι ενεργή για τουλάχιστον μία δεκαετία.

Το μνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Kleeman, Κωνσταντίνος Κουκούντζος, o πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Δημήτρης Τζοβάρας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Thess INTEC AE, Νικόλαος Ευθυμιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ