Wolt: Ανακάλυψε, παράγγειλε, απόλαυσε το αγαπημένο σου φαγητό σε λίγα λεπτά

Μέσα σε ελάχιστους μήνες από την επίσημη λειτουργία της στην Ελλάδα, η πιο δημοφιλής εφαρμογή αναζήτησης και διανομής φαγητού στην Ευρώπη απέκτησε φανατικό κοινό και στη χώρα μας, χάρη στην ευκολία χρήσης, την τεράστια ποικιλία επιλογών και την ταχύτητα παράδοσης κάθε παραγγελίας.

Η βραβευμένη από την Apple πλατφόρμα online και mobile παραγγελίας φαγητού και αγαπημένη εφαρμογή των foodies, η Wolt, ξεκίνησε από το Ελσίνκι της Φινλανδίας το 2014 ως Startup και ακολούθησε μια εκπληκτική πορεία ανάπτυξης έκτοτε.

Έχοντας εμπειρία από την παρουσία της σε 23 χώρες και 100+ πόλεις σε όλο τον κόσμο και αναλαμβάνοντας παραγγελίες από 27.000 εστιατόρια και παραδίδοντας εύκολα, απλά και γρήγορα χάρη στη συνεργασία με 48.000 διανομείς, επέλεξε την Ελλάδα καθώς είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που η συνήθεια του delivery υπάρχει έντονα στις συνήθειες των πολιτών και ήταν μια φυσική επιλογή για τον επόμενο σταθμό της παγκόσμιας ανάπτυξής της.

Παρά τον αμείλικτο ανταγωνισμό από τα παραδοσιακά delivery αλλά και τις εγχώριες εφαρμογές με την πολυετή παρουσία, η Wolt κατάφερε μέσα σε 22 μήνες να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό δίκτυο 1.700 εστιατορίων και εκατοντάδων συνεργατών διανομείς, με αποτέλεσμα να καταγράφει κάθε μήνα εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και να παραδίδει χιλιάδες παραγγελίες, αποκτώντας ένα φανατικό κοινό (γνωστούς και ως «Wolters») στην Ελλάδα, που έχει αγαπήσει την καινούργια, σύγχρονη και διαφορετική εμπειρία στο food delivery.

Δύο από τα σημεία που έκαναν τη μεγάλη διαφορά στην Ελλάδα είναι η συνολική εμπειρία της πλατφόρμας της Wolt, που είναι εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα, και η σούπερ εξυπηρέτηση πελατών, που ανταποκρίνεται σε ελάχιστο χρόνο. Ο μέσος όρος πρώτης απάντησης είναι τα… 40 δευτερόλεπτα! Γι’ αυτό άλλωστε η εφαρμογή της Wolt έχει τις περισσότερες θετικές κριτικές, τα περισσότερα downloads και την υψηλότερη βαθμολογία (4,9 στα 5 στο App Store και 4,8 στα 5 στο Google Play) σε σχέση με κάθε άλλο ανταγωνιστή της στην ελληνική αγορά και έχει γίνει η πλέον δημοφιλής πλατφόρμα στην Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον περασμένο Μάρτιο η Wolt κατέλαβε τη 2η θέση στην επίσημη λίστα των Top100 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της χρονιάς από τους Financial Times.

Η μοναδική εμπειρία Wolt

Η Wolt κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών του online και mobile delivery στην Ελλάδα παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία –ακόμα και για τον πλέον απαιτητικό χρήστη–, σύγχρονη και κυρίως εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα.

Το βασικό «συστατικό» της επιτυχίας είναι η πρωτοποριακή τεχνολογία της πλατφόρμας της Wolt τόσο για όσους χρήστες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογή για κινητά, όσο και για όσους επιθυμούν να κάνουν την παραγγελία τους από την οθόνη του υπολογιστή τους (μέσω του wolt.com), είτε βρίσκονται στο σπίτι τους, είτε στο γραφείο τους.

Κι αυτή η τεχνολογία, που κερδίζει κάθε χρήστη από τα πρώτα βήματα για την αναζήτηση μιας παραγγελίας, κρύβεται πίσω από το περιβάλλον της πλατφόρμας, όπως και των εφαρμογών για Android και iOS. Ένα περιβάλλον ξεχωριστό, μοντέρνο και λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα απλό, εύκολο και φιλικό για τον χρήστη.

Oι κατηγορίες της πλατφόρμας συνοδεύονται από φωτογραφίες, ενδείξεις και προτάσεις ή προσφορές, δημιουργώντας έναν καμβά γεύσεων και χρωμάτων. Εξίσου σημαντικό είναι πως κάθε συνεργαζόμενο κατάστημα εστίασης συνοδεύει τις γευστικές επιλογές από το μενού του με φωτογραφίες –αρκετές από top food photographers. Από παραδοσιακή ελληνική μέχρι ινδική και αιθιοπική ή κινέζικη. Μεγάλη ποικιλία και χιλιάδες επιλογές, για να καλύπτεται κάθε γευστική απαίτηση.

Ηλεκτρονική πληρωμή και ανέπαφη παράδοση

Μάλιστα από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο, η Wolt μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, tablet και άλλες συσκευές, έδωσε πρώτη τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να επιλέξουν την ανέπαφη παράδοση. Δηλαδή η παραγγελία να παραδίδεται χωρίς επαφή του διανομέα με τον παραλήπτη, καθώς παραδίδεται στην είσοδο ή την πόρτα του, ενώ ο χρήστης ενημερώνεται άμεσα για την παράδοσή της.

Η ίδια τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο (live tracking) της παραγγελίας από το εστιατόριο μέχρι τη στιγμή που ο συνεργάτης διανομής χτυπάει το κουδούνι για την ολοκλήρωση της παράδοσης!

Κι όσοι θέλουν να δώσουν… ηλεκτρονικό φιλοδώρημα για την ταχύτητα παράδοσης και την εμπειρία εξυπηρέτησης, μπορούν να το κάνουν με το online tipping, ξέροντας ότι το 100% του ποσού θα αποδοθεί άμεσα στον διανομέα.

Ξεχωριστές εμπειρίες, μοναδικές συνεργασίες

Η μεγάλη επιτυχία της Wolt στην Ελλάδα βασίστηκε όχι μόνο στην ποιότητα των υπηρεσιών και στη γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση, αλλά και στις ιδιαίτερες συνεργασίες που ανέδειξαν τις αξίες και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας.

Το πρώτο σημαντικό επίτευγμα ήταν οι συνεργασίες με εστιατόρια που δεν παρείχαν delivery ή take-away πριν από την άφιξη της Wolt στην Ελλάδα, καθώς ήταν παραδοσιακά ή φημισμένα dine in εστιατόρια της ελληνικής αγοράς. Εξίσου σημαντική ήταν όμως και η εμπιστοσύνη γνωστών Ελλήνων top chef στη Wolt για τη διανομή των πιάτων που είχαν δημιουργήσει προσωπικά (όπως για παράδειγμα, οι Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς, Βασίλης Καλλίδης, Άρης Βεζενές, Στέλιος Παρλιάρος, Άκης Πετρετζίκης και Γιάννης Λουκάκος) και είχαν την προσωπική τους σφραγίδα.

Κι αυτές οι συνεργασίες συνετέλεσαν, ώστε η Wolt να γίνει ακόμα γρηγορότερα η πιο δημοφιλής πλατφόρμα φαγητού στην Ελλάδα και να συνεχίζει με τους ίδιους ραγδαίους ρυθμούς να κερδίζει νέους φανατικούς χρήστες… καθημερινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ