Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για μικρές επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η νέα πρωτοβουλία στήριξης του επιχειρείν υλοποιείται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ με όριο τις 50.000 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις μικρές επιχειρήσεις σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, εντός του Ιανουαρίου.

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σχεδιάζει και εντός του Ιανουαρίου θα βγάλει και καινούργιο εργαλείο, ύψους 450 εκατομμυρίων, με όριο τις 50.000 ευρώ, μόνο για τις μικρές επιχειρήσεις, με μεγαλύτερη εγγύηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε εκ νέου επιχειρήσεις που θα χρειαστούν περαιτέρω ενίσχυση, για να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη κρίση που φέρνει το κλειστό λιανικό εμπόριο στις γιορτές».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη, εάν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει νέα προγράμματα ενίσχυσης για αυτοαπασχολούμενους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω των περιφερειών της χώρας και εάν θα ενεργοποιήσει, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, εργαλεία ρευστότητας στοχευμένα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά και τις νέες επιχειρήσεις που έχουν αποκλειστεί από τη ρευστότητα έως σήμερα.

Καθώς ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η μεγάλη αγωνία των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου είναι πώς θα καλύψουν τις υποχρεώσεις τους τον Μάιο του 2021, όταν θα λήξουν οι αναστολές υποχρεώσεών τους, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έσπευσε να τονίσει ότι «η κυβέρνηση ούτε τρελή ούτε ανόητη είναι», να μην αναζητήσει λογικές λύσεις, με το τέλος της κρίσης.

«Με ρωτάτε, κύριε Κατρίνη, τι θα γίνει Απρίλιο και Μάιο. Οι επιχειρήσεις δεν αγωνιούν για το σήμερα. Σήμερα τις στηρίζουμε και με τα ΤΕΠΙΧ και με τη μείωση ενοικίου και με τα εγγυημένα δάνεια και με την επιστρεπτέα. Το κρίσιμο είναι τι θα γίνει τότε. Όταν θα τελειώσει η κρίση, να είστε βέβαιος και εσείς και οι επιχειρηματίες ότι θα κάτσουμε κάτω και με λογική θα βρούμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Κανένας μας δεν πρόκειται να τους πει “πληρώστε όλα αυτά τα λεφτά αλλιώς κλείστε”. Δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε τρελοί», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ