Συνεργασία της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας με τα επιμελητήρια για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

Βασικό παρονομαστής της συμφωνίας όλων των πλευρών για την ενίσχυση του επιχειρείν συνιστά η στήριξη και προώθηση της νέας πρωτοβουλίας «ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ»

Την πρωτοβουλία «ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ», που αποσκοπεί, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «στη δημιουργία μίας ισχυρής συμμαχίας για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση τοπικής καταναλωτικής συνείδησης», παρουσίασαν ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας και Ηλείας, Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Στην τοποθέτησή του, ο Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε ότι «ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας, την πρωτοβουλία, γνωρίζοντας αφενός τη σημασία στήριξης του τοπικού εμπορίου και της τοπικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου την ανάγκη να εμπεδωθεί μία τοπική καταναλωτική συνείδηση, αλλά δεν γνωρίζαμε πως θα βρεθούμε μπροστά σε δύο lockdown και θα φτάσουμε να μιλάμε για το “ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ” σε μία στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων παραμένει κλειστή, ενώ στο σύνολό της, η τοπική οικονομία έχει υποστεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα.»

«Για αυτούς λοιπόν τους λόγους,», συνέχισε ο περιφερειάρχης, «είναι πλέον πολύ πιο σπουδαίο να μιλήσουμε για την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς» και πρόσθεσε:

«Τα καταστήματα δεν θα μείνουν για πάντα κλειστά. Η αγορά θα ξαναλειτουργήσει. Και εμείς είμαστε εδώ, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε τα εισοδήματα και τα μεροκάματα των δικών μας ανθρώπων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Π. Τσιχριτζής, επεσήμανε ότι «στηρίζοντας μία επιχείρηση στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους και αυξάνεται η κατανάλωση επ’ ωφελεία των κατοίκων της περιφέρειας», ενώ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας, Π. Μαρλαφέκας, τόνισε ότι «είμαστε εδώ γιατί έχουμε επιλέξει να μένουμε εδώ, και ως εκ τούτου θέλουμε τους καταναλωτές συμμάχους σε αυτήν μας την προσπάθεια».

Τέλος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλείας, Κ. Νικολούτσος, σημείωσε ότι «όλες οι προσπάθειες φέρνουν αποτέλεσμα όταν έχουν διάρκεια και η συνεργασία μας διασφαλίζει αυτήν ακριβώς την συνέχεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ