Στέλιος Πέτσας: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους κλάδους της οικονομίας για όσο χρειαστεί

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου για την περαιτέρω στήριξη της πληγείσας από την πανδημία οικονομίας, δήλωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος

«Το φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι υψηλή. Επομένως, θα παρακολουθήσουμε όλα τα σχετικά στοιχεία που μας δίνουν οι ειδικοί, θα ακούσουμε την εισήγησή τους και θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση, ενδεχομένως και δια του πρωθυπουργού, την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης είπε: «όταν επεκτείνουμε τα μέτρα για την προστασία της δημόσια υγείας και της ανθρώπινης ζωής, η κυβέρνηση έρχεται και συμπληρώνει το οικονομικό πακέτο στήριξης προκειμένου να μπορέσουν όλοι μαζί να σταθούν στα πόδια τους όταν θα έρθει η ώρα για την δυναμική επανεκκίνηση μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους κλάδους της οικονομίας για όσο χρειαστεί και είπε ότι οι λεπτομέρειες θα δοθούν από το οικονομικό επιτελείο τις επόμενες ημέρες που θα ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει καμπάνια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Παράλληλα, είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή του να προχωρήσει στον εμβολιασμό δημόσια, συμπληρώνοντας πως θα καλέσει και τις πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν και εκείνες, «διότι δια του παραδείγματος θα παρακινηθούν και αυτοί που είναι δύσπιστοι ή επιφυλακτικοί» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ