Συνεχίζεται το ντόμινο των e-shop – “Κλείνει” και ο Μουστάκας

Τα jumbo και η jysk, είναι τα πιο τρανταχτά παραδείγματα μεγάλων επιχειρήσεων που “πιάστηκαν” απροετοίμαστα μπροστά στην υψηλή ζήτηση των Online παραγγελιών και αγορών.

Ενώ η Ελλάδα βιώνει για δεύτερη φορά τον εγκλεισμό-περιορισμό της καραντίνας και μάλιστα για αρκετή διάρκεια αν ληφθούν υπόψιν οι ισχυρισμοί για παράταση του Lockdown και ενώ έχει υπογραμμιστεί η ανάγκη και η άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.

Τα jumbo και η jysk, είναι τα πιο τρανταχτά παραδείγματα μεγάλων επιχειρήσεων που “πιάστηκαν” απροετοίμαστα μπροστά στην υψηλή ζήτηση των Online παραγγελιών και αγορών. 

Στη λίστα αυτή προστέθηκε σήμερα και η αλυσίδα παιδικών παιχνιδιών “Μουστάκας” όπου με ανάρτηση του, ενημέρωσε του καταναλωτές ότι το eshop του δεν θα δέχεται παραγγελίες τουλάχιστον για σήμερα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως “Αγαπητοί μας πελάτες, σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας! Για να εξυπηρετήσουμε ταχύτερα τις παραγγελίες που ήδη έχουμε λάβει, δεν θα δεχόμαστε νέες για σήμερα. Σύντομα θα είμαστε κοντά σας”

Το ντόμινο των επιχειρήσεων

Το “Νοκ άουτ”  ξεκίνησε με το  ηλεκτρονικό κατάστημα των Jumbo, εν μέσω καραντίνας, λόγω του τεράστιου όγκου παραγγελιών. Το e-shop έμεινε κλειστό έως και τις 26 Νοεμβρίου, προκειμένου να “εξυπηρετήσει απρόσκοπτα τον τεράστιο όγκο παραγγελιών” που είχε υποβληθεί έως τότε. 

Λίγο αργότερα, ήρθε και η σειρά της JYSK να κατεβάσει το eshop της λόγω του τεράστιου όγκου παραγγελιών, οι οποίες σημείωσαν κατακόρυφη αύξηση ειδικά μετά την επιβολή του δεύτερου καθολικού lockdown στη χώρα. Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι έκλεισε το διαδικτυακό κατάστημα ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των υφιστάμενων παραγγελιών και να τηρηθεί το σχεδιασμένο χρονοδιάγραμμα. Σήμερα, το e-shop λειτουργεί κανονικά αν και με μερικές ελλείψεις, λόγω αυξημένης ζήτησης.

SOS εκπέμπουν καταστήματα εποχικών ειδών και παιχνιδιών

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί. Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχικά είδη που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες.

“Προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση” Τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ