Απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια του lockdown

Τα αγαθά αυτά είναι ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία

Τέλος έρχεται στην πώληση ειδών διαρκείας, όπως ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών συσκευών κλπα από τα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια του Lockdown.

Αναλυτικότερα, υπεγράφη σήμερα το πρωί (Τρίτη)  η απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξη του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι προέβη σε αυτό το μέτρο το οποίο θα έχει εφαρμογή καθ’ όλη τη διάρκεια του Lockdown προκειμένου να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της ΕΣΕΕ η οποία μάλιστα απέστειλε επιστολή την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης για την “αποτροπή δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού για δεύτερη φορά σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές λόγω του νέου lockdown”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ