Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προς διαγραφή τίτλοι «υπό αναστολή διαπραγμάτευσης»!

Σε «απομάκρυνση» από το Χρηματιστήριο Αθηνών θα οδηγηθούν εισηγμένες εταιρείες που βρίσκονται υπό αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα,όπως αποκαλύφθηκε σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε η διοίκηση της ΕΚ

Στην αποκάλυψη της συζήτησης με την Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ για την διαδικασία και τις προϋποθέσεις διαγραφής μετοχών που βρίσκονται για μακρό χρονικό διάστημα εκτός διαπραγμάτευσης προχώρησε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Νατάσα Στάμου στην σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε η διοίκηση της ΕΚ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αναστολή διαπραγμάτευσης πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, που δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον», τονίζοντας πως θα εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου και δεν υπάρξει κανένα περιθώριο χαλάρωσης στην αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας. 

Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου υπογράμμισε από την πλευρά της πως αυτή θα είναι μια από τις καθοριστικές παρεμβάσεις που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του επενδυτικού σε μια δύσκολη περίοδο αβεβαιότητας και ραγδαίων αλλαγών, όπως η παρούσα λόγω της πανδημίας σε όλες τις διεθνείς αγορές και θα συνεισφέρει στην ισχυροποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

«Στόχος μας είναι η Επιτροπή να προχωρήσει και σε νέες παρεμβάσεις, που θα καταστήσουν την ελληνική αγορά πιο ελκυστική σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η ηγετική ομάδα της ΕΚ (Βασιλική Λαζαράκου, Νατάσα Στάμου, Νίκος Κονταρούδης) επισήμανε με έμφαση πως έχουν αυξηθεί πλέον οι έλεγχοι σε χρηματιστηριακές εταιρείες, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα τύπου Guardian Trust.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ