Η SKY express ενώνει τις δυνάμεις της με τον κορυφαίο προμηθευτή κινητήρων CFM

Μέσω της συνεργασίας, ο στόλος της SKY express εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη αυτονομία

Σε συνεργασία με τον κορυφαίο παγκόσμιο προμηθευτή κινητήρων για εμπορικά σκάφη άνω των 100 θέσεων προχωρά η SKY express. Μέσω της συνεργασίας της αεροπορικής εταιρείας με την CFM, τα καινούρια Airbus A320neo του στόλου της SKY express μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων καθώς και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τα αεροσκάφη τύπου jet.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης και Υπόλογος Διευθυντής, , Γ. Τσόλης, κατά την εκδήλωση της παρουσίασης των νέων αεροσκαφών «τα Α320neo με κινητήρες CFM Leap 1A, έχουν 15% χαμηλότερη κατανάλωση από άλλες εκδόσεις του ιδίου αεροσκάφους, ενώ παρουσιάζουν αυξημένη εμβέλεια κατά περίπου 700 χλμ.. Ταυτόχρονα, έχουν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και μονοξειδίου του αζώτου».

Στην ίδια εκδήλωση, η Β. Χριστίδη, Γενική Διευθύντρια Ομίλου IOGR, αναφερομένη στην αξιοπιστία των κινητήρων, σημείωσε πως «η οικογένεια κινητήρων LEAP (Leading Edge Aviation Propulsion) επωφελείται από τα πλεονεκτήματα του CFM56 όσον αφορά στην αξιοπιστία ενώ ενσωματώνει επαναστατικές τεχνολογίες όπως είναι τα σύνθετα υλικά. Οι LEAP παρέχουν εξοικονόμηση καυσίμου 15%, ενώ μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές θορύβου και οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές κινητήρων». Και συνέχισε τονίζοντας, πως «από το 2016 που τέθηκε σε κυκλοφορία, ο στόλος A320neo με κινητήρες LEAP έχει καταγράψει περισσότερες από 7 εκατομμύρια ώρες πτήσης με 63 αερομεταφορείς παγκοσμίως που επωφελούνται από τις εξαιρετικές δυνατότητες αξιοποίησης του κινητήρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ