Στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας η Citi Ελλάδος

Η Citi Ελλάδος προσφέρει 90.000 στο ΕΣΥ για την ενίσχυση των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Citi και του χρηματοπιστωτικού ομίλου Citi που ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία Covid-19, η Citi Ελλάδος ανακοίνωσε ότι με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ανέπτυξε δράσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την προστασία των αστέγων και τη φροντίδα των παιδιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με δωρεά 90.000 δολαρίων, για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η Citi Ελλάδος υποστηρίζει από την αρχή της πανδημίας το πρόγραμμα του εθνικού συστήματος υγείας για την ενίσχυση και ανακατασκευή των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία.

Με δωρεά 50.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Citi, οι άστεγοι συμπολίτες μας, που βρίσκουν καταφύγια σε δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, δέχθηκαν τη φροντίδα της ομάδας δρόμου του Σωματείου PRAKSIS. Σε μία περίοδο που λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας των πολιτών και την προσωρινή παύση της λειτουργίας των καταστημάτων αντιμετώπιζαν σε ακόμη πιο έντονο βαθμό τα προβλήματα της αστεγίας, δημιουργήθηκε το κατάλληλο πρόγραμμα ώστε η ομάδα δράσης με συχνές επισκέψεις διένειμε είδη πρώτης ανάγκης, σνακς, νερό, αλλά και είδη προσωπικής προστασίας. Επίσης, μία σημαντική πτυχή του προγράμματος ήταν η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής υποστήριξης και η παραπομπή σε δομές υγείας, μία υπηρεσία καίριας σημασίας για τους ίδιους τους αστέγους και τη δημόσια υγεία.

Η διασπορά του ιού στην κοινωνία και η αναγκαστική προσωρινή διακοπή της λειτουργίας οργανισμών που προσφέρουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε άτομα κάθε ηλικίας άφησε δυσαναπλήρωτα κενά που έπρεπε να καλυφθούν άμεσα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ στο κοινωνικό σύνολο, η Citi Ελλάδος ενεργοποιήθηκε άμεσα.

Με δωρεά 10.000 δολαρίων για προμήθεια χάρτινων ρομπών μίας χρήσης στηρίχθηκε η μεγάλη προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ να εξασφαλίσει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την ασφαλή πραγματοποίηση των αποκαταστασιακών προγραμμάτων των παιδιών με αναπηρία και την εύρυθμη λειτουργία των έξι κέντρων της σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο να ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για έκτακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Η Citi είναι ενεργό μέλος της εδώ και 56 χρόνια υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας όχι μόνο μέσα από τον αμιγώς οικονομικό της ρόλο ως ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αλλά και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος. Και σε αυτήν την περίπτωση της πανδημίας Covid-19, στεκόμαστε αρωγοί στο εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης, στο εθνικό σύστημα υγείας και σε οργανισμούς που παρέχουν βοήθεια και φροντίδα σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο» δήλωσε ο Αιμίλιος Κυριάκου, διευθύνων σύμβουλος Citi Ελλάδος, Μάλτας, Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ