WIND: Νέος Chief Financial Officer ο Χάρης Κυριακόπουλος

Μετά από 20 χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της διαχείρισης επενδύσεων και των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, επιστρέφει στην Ελλάδα για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις 2 Νοεμβρίου.

Σε μια σημαντική ενίσχυση της διοικητικής ομάδας προχώρησε η WIND Ελλάς, ανακοινώνοντας ότι από τις 2 Νοεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Financial Officer στην εταιρεία ο Χάρης Κυριακόπουλος. Πρόκειται για έναν διακεκριμένο manager, με 20ετή εμπειρία στο εξωτερικό σε σημαντικές διοικητικές θέσεις τόσο στον χρηματοοικονομικό τομέα όσο και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Την περίοδο 2008-2019 κατείχε θέσεις αυξημένης ευθύνης στην Advent International, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο (με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας 48 δισ. δολαρίων), ενώ υπήρξε υπεύθυνος για τις εξαγορές και ακολούθως την υλοποίηση στρατηγικών ραγδαίας ανάπτυξης σε μια σειρά από διεθνείς ομίλους στους κλάδους της υποστήριξης επιχειρήσεων (business services) και του λιανικού εμπορίου.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην First Manhattan Consulting Group (1999-2002), πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Tellas (η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας που ίδρυσε η ΔΕΗ και το 2007 συγχωνεύτηκε με τη Wind) για μια διετία (2003–2004) ενώ στην συνέχεια διαχειρίστηκε οικονομικές συμφωνίες ως στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας GoldmanSachs (2006-2008).

Ο Χάρης Κυριακόπουλος κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA από το διάσημο Wharton School από το ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα αναφέρεται στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλό της WIND Ελλάς, Νάσο Ζαρκαλή, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζουμε τον Χάρη στον ρόλο του νέου CFO της WIND. Η ένταξή του στην ομάδα, μας δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από τη διεθνή του εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα και την ανάπτυξη επιχειρήσεων. Οι ικανότητες και οι γνώσεις του θα είναι απαραίτητες για εμάς σε μια περίοδο που η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ