Η Accenture επενδύει 3 δισ. δολάρια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της

Η Accenture αναγνωρίζεται ως κορυφαίος συνεργάτης για τους μεγαλύτερους παρόχους cloud στον κόσμο

Η Accenture ανακοίνωσε τη δημιουργία της Accenture Cloud First -με επένδυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια- με σκοπό να βοηθήσει τους πελάτες της, σε όλους τους κλάδους, να μετατραπούν άμεσα σε “cloud first” επιχειρήσεις και να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, δημιουργώντας αξία γρηγορότερα και σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Accenture αναγνωρίζεται ως κορυφαίος συνεργάτης για τους μεγαλύτερους παρόχους cloud στον κόσμο. Με έσοδα περίπου 11 δισ. δολαρίων από το cloud στο οικονομικό έτος 2019, η ηγετική θέση της Accenture στο χώρο εκτείνεται από το Software as a Service -μέσω των Intelligent Platform Services– μέχρι τις υπηρεσίες μετάβασης, υποδομών και εφαρμογών cloud. Περισσότεροι από 100.000 επαγγελματίες cloud της Accenture βοηθούν τους πελάτες της να διαμορφώσουν, να μεταφέρουν, να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους στο cloud, αξιοποιώντας τη δυναμική του σε επίπεδο επιχειρηματικής αξίας, ταχύτητας, κόστους, ταλέντου και καινοτομίας.

“Η πανδημία δημιούργησε ένα νέο σημείο καμπής που απαιτεί από κάθε εταιρεία να επιταχύνει ραγδαία τη μετάβασή της στο υπολογιστικό νέφος. Το cloud αποτελεί θεμέλιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας, την ανάπτυξη νέων εμπειριών και προϊόντων, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, την αύξηση της ταχύτητας και τη διαρθρωτική μείωση του κόστους, που επιβάλει η συνεχιζόμενη κρίση στον τομέα της υγείας, της οικονομίας και της κοινωνίας – στοχεύοντας έτσι στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους”, δήλωσε η Julie Sweet, Chief Executive Officer της Accenture. “Η Accenture Cloud First και η σημαντική επένδυσή μας αποδεικνύουν την έμπρακτη δέσμευσή μας να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας όταν εκείνοι τη χρειάζονται περισσότερο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί την περαιτέρω αξιοποίηση του cloud, μετατρέποντας κάθε επιχείρηση σε “cloud first” στην μετά-Covid εποχή”.

Η Accenture Cloud First αποτελεί μια νέα δομή παροχής πολλαπλών υπηρεσιών με 70.000 επαγγελματίες cloud. Συγκεντρώνει την πλήρη δύναμη, εύρος και γνώση της Accenture σε επίπεδο κλάδων, τεχνολογιών και συνεργασιών, καθώς επίσης τη βαθιά δέσμευσή της στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των υπαλλήλων των πελατών της και την εταιρική υπευθυνότητα, εστιάζοντας στη δυνατότητα των επιχειρήσεων να μεταβούν στο cloud με μεγαλύτερη ταχύτητα και να επιτύχουν μεγαλύτερη αξία σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή.

Συγκεκριμένα, αυτή η νέα δομή ενσωματώνει την ευρεία τεχνογνωσία της εταιρείας σε θέματα μετάβασης στο cloud, υποδομών και εφαρμογών καθώς και οικοσυστημάτων συνεργατών και παράλληλα τη βαθιά γνώση των κλάδων, των δεδομένων και των ευρύτερων δυνατοτήτων του Applied Intelligence. Επίσης, ενσωματώνει τις κορυφαίες δεξιότητες σχεδιασμού εμπειρίας της Accenture Interactive και τη διεθνή γνώση και εμπειρία της εταιρείας στον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία μεγάλων δομών πληροφορικής και βασικών επιχειρησιακών διαδικασιών σε τομείς χρηματοδότησης, ανθρώπινου δυναμικού, μάρκετινγκ, αλυσίδας εφοδιασμού σε όλους τους κλάδους για κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως. Αυτή η επιχειρησιακή εμπειρία είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες δρέπουν άμεσα τους “καρπούς” που δημιουργεί το cloud και ο ψηφιακός τους μετασχηματισμός. Το Edge computing, στηριζόμενο στο cloud, θα είναι επίσης βασικός τομέας εστίασης.

Η Accenture Cloud First συνδυάζει επίσης την εξειδίκευση στην εκπαίδευση και ανάπτυξη ταλέντων παγκόσμιας κλάσης, την εμπειρία στη διαχείριση αλλαγών στο cloud, στα cloud-ready operating models με δέσμευση για υπεύθυνη επιχειρηματική σχεδίαση – με ασφάλεια, προστασία προσωπικών δεδομένων, υπεύθυνη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, βιωσιμότητα, ηθική και συμμόρφωση, πλήρως ενσωματωμένα στις θεμελιώδεις αλλαγές που η Accenture βοηθά τις εταιρείες να επιτύχουν.

Η επένδυση της Accenture, ύψους 3 δισ. δολαρίων, θα χρησιμοποιηθεί -συχνά σε συνεργασία με το οικοσύστημα των τεχνολογικών και cloud εταίρων της- για την περαιτέρω ανάπτυξη κλαδικών “οδικών χαρτών”, μοντέλων και λύσεων δεδομένων, cloud AΙ data και αρχιτεκτονικών AI, ολοκληρωμένων υποδομών και δυνατοτήτων εφαρμογών, εργαλείων cloud και αυτοματισμών για την μείωση του κόστους και την ενθάρρυνση της καινοτομίας, καθώς και για την έρευνα και ανάπτυξη του edge computing και συναφών τεχνολογιών cloud.

Ο Karthik Narain θα ηγηθεί της Accenture Cloud First.. Αποτελεί ένα βετεράνο της τεχνολογίας που εδρεύει στη Silicon Valley, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της Accenture Technology στη Βόρεια Αμερική, καθοδηγώντας κορυφαία brands να αξιοποιήσουν τη δύναμη του cloud και άλλων τεχνολογιών για να μεταμορφώσουν τις επιχειρήσεις τους. Κατά τη διάρκεια της 20ετής καριέρας του, έχει ηγηθεί πολλών καινοτόμων τεχνολογικών προγραμμάτων για πελάτες σε διάφορους κλάδους.

“Το Cloud αποτελεί την πιο ανατρεπτική τεχνολογία της εποχής μας, η οποία μπορεί να αποδώσει τη μέγιστη δυνατή αξία – είναι το θεμέλιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που οδηγεί σε βαθιές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις λειτουργούν, ανταγωνίζονται και παράγουν αξία”, δήλωσε ο Paul Daugherty, Group Chief Executive της Accenture Technology. “Με τις περισσότερες επιχειρήσεις να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή κατά ~20% στο cloud, η μετάβαση στο 80% ή και περισσότερο, με τρόπο γρήγορο και οικονομικά αποδοτικό, αποτελεί μια τεράστια αλλαγή που επιβάλει ένα τολμηρό νέο μοντέλο. Η Accenture Cloud First, μαζί με την επένδυσή των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τις κορυφαίες στην αγορά Software as a Service δυνατότητές μας μέσω των Intelligent Platform Services, επιβεβαιώνει ότι παρέχουμε στους πελάτες μας αξία, ταχύτητα και καινοτομία σε κάθε στάδιο της πορείας τους προς στο cloud.”

“Η επιτάχυνση σε νέα επίπεδα ψηφιακών πρακτικών απαιτεί την προσαρμογή του ταλέντου σε ολόκληρο τον οργανισμό για την επίτευξη νέων τρόπων λειτουργίας και εξυπηρέτησης πελατών”, δήλωσε η Annette Rippert, Group Chief Executive της Accenture Strategy and Consulting. “Πιστεύουμε ότι βοηθώντας τους πελάτες μας να καλλιεργήσουν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται και να υιοθετήσουν γρήγορα νέους τρόπους εργασίας, θα τους οδηγήσουμε στη δημιουργία αξίας κατά την μετάβασή τους στο cloud. Η Accenture Cloud First φέρνει τις ισχυρές δυνατότητές μας στην προώθηση της αλλαγής και στην ανάπτυξη ταλέντων όχι μόνο για τους πελάτες μας αλλά και για την ίδια την Accenture – είμαστε ήδη κατά 95% στο cloud, και το έτος 2019, επενδύσαμε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων μας.”

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια στιγμή όπου η παγκόσμια ζήτηση “υπολογιστικού νέφους” έχει εκτοξευθεί στα ύψη λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Gartner, η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών cloud θεωρείται ότι θα αυξηθεί κατά 6,3% το 2020, αγγίζοντας τα 257,9 δισεκατομμύρια δολάρια από 242,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. “Όταν η πανδημία εμφανίστηκε, υπήρξαν ορισμένες ταλαντώσεις στην αρχή, αλλά τελικά το cloud απέδωσε ακριβώς ό,τι έπρεπε να αποδώσει”, είπε ο Sid Nag, Research Vice President της Gartner. “Ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση και ικανοποίησε την προτίμηση των πελατών για ελαστικά, pay-as-you-go μοντέλα κατανάλωσης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ