Edison Group: Προσεκτική ανάκαμψη για τον ΟΠΑΠ και τιμή-στόχος 9,5 ευρώ

Η εικόνα μετά την λήξη της καραντίνας χαρακτηρίζεται “ενθαρρυντική” όμως σημασία έχει η στάση της διοίκησης η οποία προχωράει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις για το υπόλοιπο του έτους

Στις επιπτώσεις της πανδημίας στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του ΟΠΑΠ, αναφέρεται το νέο ενημερωτικό σημείωμα της Edison Group, στο οποίο γίνεται αναφορά στις προσεκτικές κινήσεις της διοίκησης οι οποίες έβγαλαν αλώβητο τον Όμιλο από την κρίση. 

Όπως αναφέρεται, τα έσοδα του ΟΠΑΠ λόγω της πανδημίας μειώθηκαν κατά 53,2%, με την σωστή διαχείριση από την μεριά της διοίκησης να αποκαθιστά την κερδοφορία μέχρι το τέλος της περιόδου ενώ επίσης βελτίωσε τις ταμειακές της ροές. Η εικόνα μετά την λήξη της καραντίνας χαρακτηρίζεται “ενθαρρυντική” όμως σημασία έχει η στάση της διοίκησης η οποία προχωράει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις για το υπόλοιπο του έτους, δεδομένης της μακροοικονομικής αβεβαιότητας της επανεμφάνισης του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με την Edison Group, το EBITDA του 2020 αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ για το 2021 αναμένεται να έχει μια μικρή πτώση της τάξης του 3%, ενώ η τιμή-στόχος παραμένει στα 9,5 ευρώ.

Ισχυρός έλεγχος κόστους και cash flow στο δεύτερο τρίμηνο

Η έξαρση της πανδημίας και η καραντίνα που κυριάρχησε σχεδόν σε όλο το δεύτερο τρίμηνο του 2020, οδήγησε τα έσοδα του ΟΠΑΠ σε πτώση 53,2% σε ετήσια βάση στα 179,6 εκατ. ευρώ, καθώς και οι τέσσερις πηγές εσόδων του ομίλου δοκιμάστηκαν από την καραντίνα. Όπως αναφέρει η Edison, oαρά την έκταση και την ταχύτητα μείωσης των εσόδων, η εστίαση της διοίκησης στην εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους και η συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση της Stoiximan εξασφάλισαν θετικό αποτέλεσμα στο EBITDA όπως αναμενόταν. Η δημιουργία ταμειακών ροών σε σχέση με τα έσοδα βελτιώθηκε καθώς η διοίκηση άσκησε επίσης σωστό έλεγχο επί των επενδύσεων κίνησης και πάγιου κεφαλαίου.

Η ανάκτηση των εσόδων μετά την λήξη της καραντίνας θεωρείται “ενθαρρυντική” αλλά η επανεμφάνιση του COVID-19 στην Ελλάδα οδηγεί τη διοίκηση να διατηρήσει τις προσεκτικές προοπτικές της για το υπόλοιπο του έτους, αλλά με αυτοπεποίθηση στη διαχείριση της βάσης κόστους, αναφέρει η Edison.

Τιμή-στόχος 9,5 ευρώ

Η τιμή της μετοχής, όπως αναφέρει η Edison Group,  έχει ανακάμψει από τα χαμηλά του Μάρτιο, αλλά έχει υποχωρήσει μετρίως τις τελευταίες εβδομάδες. Το πολλαπλάσιο EV / EBITDA για το 2021, το οποίο είναι το πρώτο έτος πλήρους ενοποίησης του Stoiximan, είναι 8,3x. Η αποτίμησή μας με βάση το DCF συνεχίζει να δείχνει αποτίμηση 9,5 ευρώ/μετοχή, με δυνατότητα αύξησης 2,2 ευρώ/μετοχή σε περίπτωση που επιλυθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ του Ομίλου τον Οκτώβριο, κλείνει το report της η Edison Group.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ