Coca-Cola Τρία Έψιλον: Για 6η συνεχή χρονιά στις Most Admired Companies 2020

1η στον κλάδο Τροφίμων & Ποτών και 3η πιο αξιοθαύμαστη επιχείρηση στη χώρα σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Fortune

Για 6η συνεχή χρονιά η Coca-Cola Τρία Έψιλον βρίσκεται ανάμεσα στις 20 πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις της Ελλάδας, σύμφωνα με τη λίστα Most Admired Companies 2020 του περιοδικού Fortune. Η εταιρεία αναδείχθηκε ως η κορυφαία επιχείρηση στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών και τρίτη στην κατάταξη από κάθε κλάδο. Οι φετινοί νικητές ανακοινώθηκαν από το περιοδικό Fortune, σε μια περίοδο όπου η σημασία της κοινωνικής προσφοράς και της βιωσιμότητας έχουν αποκτήσει ξεχωριστή σημασία, ενώ οι προσδοκίες της κοινωνίας από τις επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί αντιστοίχως.

Η επιτυχία αυτή αποτυπώνει τη σταθερή εμπιστοσύνη της αγοράς, αλλά και τη διαχρονική δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον να επενδύει, να καινοτομεί και να βρίσκεται δίπλα στην αγορά, τους πελάτες και συνεργάτες της. Σε αυτή την κατεύθυνση, χαρακτηριστικές ήταν οι δράσεις που έλαβε η εταιρεία για την υποστήριξη της αγοράς και συγκεκριμένα του κλάδου Ho.Re.Ca., στο πλαίσιο της “Νέας Κανονικότητας”, όπως:

Η διεύρυνση και αναπροσαρμογή του προγράμματος απασχολησιμότητας ‘Youth Empowered’ με τη δημουργία του Ho.Re.Ca. Edition, που παρέχει reskilling & upskilling για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Το πρόγραμμα συμμετοχικότητας Future Loading που υλοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα με στόχο την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων στον κλάδο Ho.Re.Ca.

Η συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Save One Seat που φέρνει τους καταναλωτές κοντά στα αγαπημένα τους εστιατόρια, καφέ και bar, συμβάλλοντας στη δυναμική επανεκκίνηση του χώρου της εστίασης και στη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Σχετικά με τη βράβευση, ο Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: “Οι ηγεσίες οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στον άνθρωπο και να αντιλαμβάνονται τις επιχειρήσεις ως αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας και της κοινωνίας, δημιουργώντας αξία για όλο το οικοσύστημα μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται. Αυτή την ηγεσία θέλουμε να εκπροσωπούμε στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και αυτό αναγνωρίζεται από την ανάδειξή μας ως Most Admired Company στον κλάδο μας. Είμαστε ένας οργανισμός με 51 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, εκπροσωπούμε σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών του κλάδου αναψυκτικών ενώ στηρίζουμε έμμεσα με τη δραστηριότητά μας 42.200 θέσεις εργασίας. Ως επίκεντρο ενός οικοσυστήματος με πολύ σημαντικό αποτύπωμα έχουμε ηγετικό ρόλο να παίξουμε για την επόμενη μέρα και φιλοδοξούμε να γίνουμε σημείο αναφοράς για τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και της χώρας”.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιείται από το Fortune και την KPMG και αποτελεί θεσμό για το ελληνικό επιχειρείν.

Η μεθοδολογία της έρευνας περιλαμβάνει δύο φάσεις, με την αρχική λίστα να αποτελείται από 370 εταιρείες, με κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη φάση 1.500 στελέχη εταιρειών αξιολογούν και ψηφίζουν τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου με βάση εννέα κριτήρια: Καινοτομία, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας, Οικονομική Επίδοση, Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων ή Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/ Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα.
Μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης, προκύπτουν οι λίστες των κορυφαίων εταιρειών ανά κλάδο, όπου τα στελέχη των εταιρειών ψηφίζουν εκ νέου τις καλύτερες και προκύπτουν οι 20 Most Admired Companies στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ