Οδυσσέας Αθανασίου: “Το έργο του Ελληνικού γίνεται πλέον έργο όλων των Ελλήνων”

Το ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε η εταιρεία υπερκαλύφθηκε κατά 1,93 φορές, ενώ η συμμετοχή Ελλήνων ιδιωτών ήταν τεράστια, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

"Το έργο του Ελληνικού γίνεται πλέον έργο όλων των Ελλήνων" υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου με αφορμή την υπερκάλυψη του ομολογιακού δανείου, η οποία επιτεύχθηκε με τεράστια συμμετοχή Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών.

"Ευχαριστούμε όλους τους ιδιώτες επενδυτές"
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όχι μόνο για τη σημαντική υπερκάλυψη του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ, αλλά και για το ότι επετεύχθη μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά συμμετοχές ιδιωτών επενδυτών σε ελληνικό ομόλογο" τόνισε ο κ. Αθανασίου, προσθέτοντας: "Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετάσχουν στο έργο του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία μας, που μόλις λίγους μήνες πριν εκφράστηκε και με την συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ".

Υπερκάλυψη κατά 1,93 φορές!
Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση, διατέθηκαν συνολικά 320.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 320 εκατ. ευρώ. Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές που συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά ανήλθε σε 618,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 1,93 φορές.

Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 3,40%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 3,40% και η τιμή διάθεσης των ομολογιών σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της. Οι ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 223.000 ομολογίες (69,7% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και β) 97.000 ομολογίες (30,3% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε ειδικούς επενδυτές.