Διπλώματα ευρεσιτεχνίας και κορωνοϊός: Το ΕΓΔΕ “απαντά” στα fake news

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, ένα μεγάλο ποσοστό του περιεχομένου, έντυπου ή ηλεκτρονικού, αποτελείται από παραπληροφόρηση

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύντομο αρχείο, με δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης που έχουν αρθρογραφήσει σχετικά με τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) και τον ιό SARS-CoV-2, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι προσπάθειες διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, ένα μεγάλο ποσοστό του περιεχομένου, έντυπου ή ηλεκτρονικού, αποτελείται από παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να γίνονται αποδέκτες ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ιό και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με αυτόν.

Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, το ΕΓΔΕ έχει έρθει σε επαφή με διαδικτυακές πλατφόρμες για να αναφέρει ψευδές περιεχόμενο και να το καταργήσει, σε στενό συντονισμό και με άλλα Εθνικά Γραφεία και διεθνείς Οργανισμούς. Παράλληλα, δημοσίευσε αρχείο Q&A για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας και τον κορωνοϊό που απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Το Q&A καλύπτει ερωτήματα όπως τι μπορεί να κατοχυρωθεί με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας σε αυτόν τον τομέα, πώς αποφασίζει το ΕΓΔΕ και πόσες αιτήσεις για ΔΕ έχουν ήδη υποβληθεί για εφευρέσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Διαβάστε τις Ερωτήσεις & Απαντήσεις στο link που ακολουθεί: https://www.epo.org/news-events/press/background/patents-related-to-coronavirus.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ