emea business monitor

Sky Express: “Ανάσα για τον κλάδο των αερομεταφορών τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης”

θα συνεχίσει να εξυπηρετεί καθημερινά και τους 34 προορισμούς της, όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας

Την ικανοποίησή της για το πακέτο στήριξης του κλάδου των αερομεταφορών που ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Μεταφορών & Υποδομών προκειμένου να διασωθούν θέσεις εργασίας αλλά και να δοθεί ώθηση στον τουρισμό, εξέφρασε η διοίκηση της Sky Express.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας “Τα μέτρα στήριξης των αεροπορικών εταιρειών που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν σίγουρα μια ανάσα για τον κλάδο των αερομεταφορών ο οποίος περνά τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ιστορίας του”.
Μάλιστα, τονίζεται η σημαντική ωφέλεια για το σύνολο του κλάδου καθώς “τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ένα χέρι βοήθειας στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα νησιά, τον τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. Και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι είναι οριζόντια, στηρίζοντας το σύνολο του κλάδου”.
Η Sky Express, που θεωρείται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας επέδειξε αντανακλαστικά και ευελιξία, προσαρμόζοντας το πτητικό της έργο.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, “η Sky Express όλο αυτό το διάστημα, με σωστό προγραμματισμό και ψύχραιμη διαχείριση, κατάφερε να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του πτητικού της έργου και την σύνδεση πολλών νησιών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας με την Αθήνα. Διασφαλίζοντας παράλληλα το σύνολο των θέσεων εργασίας της εταιρείας, κάτι που είναι πρωταρχικός στόχος όλων”.
Με την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης παρέχονται μια σειρά από μέτρα υποστήριξης και ενίσχυσης του κλάδου, που θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιταχύνει την διαδικασίας επιστροφής στην κανονικότητα μέσα στους επόμενους μήνες.

Παρότι ο κλάδος των αερομεταφορών είναι από τους κλάδους που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και η επιστροφή στην κανονικότητα συνδέεται με μια σειρά μέτρων που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ταξιδιωτών και προσωπικού, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, με τη διαχείριση των ζημιών, η Sky Express πήρε τη στρατηγική απόφαση να μη σταματήσει καμία αεροπορική σύνδεση με τις περιοχές της Ελλάδας που συνδέει, με μειωμένη συχνότητα. Ακόμη κι αν έπρεπε να πετάξει χωρίς κανέναν επιβάτη παρά μόνο με εμπορεύματα ή αλληλογραφία!

Γι αυτό και η εταιρία ήταν στην 18η θέση στην Ευρώπη, σε αριθμό πτήσεων, μέσα στην καρδιά της πανδημίας, ανάμεσα σε ελάχιστες αεροπορικές εταιρείες στον εναέριο χώρο της Ευρώπης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην νέα ανακοίνωση: “Από τη δική μας μεριά θα συνεχίσουμε να δυναμώνουμε κάθε μέρα, να παρέχουμε επιλογές στους επιβάτες εγχώριων πτήσεων, να πετάμε κάθε μέρα ψηλότερα”. 
Επιπλέον, η Sky Express ανακοίνωσε την Τρίτη ξεκινάει με πλήρες πρόγραμμα πτήσεων και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί καθημερινά και τους 34 προορισμούς της,προγραμματίζοντας νέες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό με πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Τα δρομολόγιά της περιλαμβάνουν ηπειρωτικές πόλεις καθώς και μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη (Ηράκλειο-Χανιά) ενώ παράλληλα, εξυπηρετεί και τις άγονες γραμμές συνδέοντας ακριτικά και μικρά νησιά με το κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Sky Express την περίοδο της κρίσης διατήρησε το πτητικό της πλάνο στο 50%, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο (μόνιμο ή εποχικό), ούτε προχώρησε σε λύση συμβάσεων και έχει διαβεβαιώσει το προσωπικό της πως δεν προτίθεται να κάνει απολύσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.