Τα θέματα της Ελληνικής Χημικής Βιομηχανίας στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης ΣΕΧΒ – Γεωργιάδη

Η Κυβέρνηση διαθέτει την απαραίτητη βούληση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Τα σημαντικά θέματα που επηρεάζουν τη χημική βιομηχανία ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) κ. Β.Γούναρη και των Μελών του ΔΣ του Συνδέσμου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τo ΔΣ του ΣΕΧΒ έθεσε στον Υπουργό μεταξύ άλλων τα ακόλουθα θέματα: α. την αντιμετώπιση του ζητήματος των ανοικτών πιστώσεων διαχρονικά, καθώς στην περίοδο που διανύουμε φαίνονται εντονότερα οι αρνητικές επιπτώσεις, β. την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για την χρηματοδότηση της μεταποίησης με συγκεκριμένη αναφορά στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2021-2027 και στο ύψος του προϋπολογισμού καθώς και την αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, γ. την εξάλειψη επιβαρύνσεων, όπως ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο για μη ενεργειακή χρήση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδης τόνισε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά να συμβάλει με μεταρρυθμίσεις στην αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων του COVID 19, με στόχο την ανάκαμψη της βιομηχανίας συνολικά. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσθετη χρηματοδότηση των 2,7 δισ ευρώ για τις επενδύσεις με τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και στις διευκολύνσεις των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, μέσω των διαφόρων σχημάτων.

Κλείνοντας τη συζήτηση το ΔΣ του ΣΕΧΒ δήλωσε την πρόθεση του να συνεργασθεί με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου για την ταχύτερη ανάκαμψη του κλάδου της μεταποίησης καθώς η χημική βιομηχανία, -σημαντικός εξαγωγικός κλάδος,- υφίσταται σημαντικές επιπτώσεις, λόγω της μείωσης της εσωτερικής κατανάλωσης, των προβλημάτων στον τουρισμό αλλά και των εξαγωγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ