Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Η Ελλάδα ανοίγει και περιμένει εκατομμύρια τουρίστες”

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε ότι "η Ελλάδα δέχτηκε διθυραμβικά σχόλια για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19"

Μήνυμα ότι η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη απάντηση απέναντι στην πανδημία COVID-19, ανοίγει προκειμένου να υποδεχθεί το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καλωσορίσουμε και πάλι εκατομμύρια τουρίστες στον τόπο μας.

"Η Ελλάδα δέχτηκε διθυραμβικά σχόλια για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας προχωρά πολύ καλά μέχρι στιγμής, αναμένοντας και το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων και των εποχικών ξενοδοχείων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καλωσορίσουμε και πάλι εκατομμύρια τουρίστες στον τόπο μας" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η γαλλογερμανική πρόταση του ταμείου των 500 δις ευρώ για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, είναι μια πρόταση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναφορικά με την απάντηση της Ευρώπης στην πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι αρχικά η αντίδραση της ΕΕ ήταν φτωχή, αλλά ο συντονισμός αργά και σταδιακά επιταχύνεται. Και προσέθεσε, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι "η γαλλογερμανική πρόταση του ταμείου των 500 δις ευρώ για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, είναι μια πρόταση προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχει ακόμα χώρος για συζήτηση για την εύρεση συμβιβασμού".