“Επιστροφή στο μέλλον” – πως αντιμετώπισαν οι πολίτες την νέα κανονικότητα

Οι πολίτες πειθάρχησαν στα νέα μέτρα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Από την πρώτη στιγμή που η πανδημία του νέου κορωνοϊού “κλείδωσε” στα σπίτια τους κατοίκους της χώρας, η σκέψη όλων (πέρα από το αυτονόητο της υγείας) ήταν στο πως θα διαμορφωθεί η περιβόητη επιστροφή στην κανονικότητα.

Η αλήθεια είναι πως παρά το κλίμα που επικρατούσε τις μέρες προ του ανοίγματος, οι Έλληνες έδειξαν για μια ακόμα φορά πειθαρχία και υπομονή, με αποτέλεσμα οι συνθήκες στα καταστήματα που άνοιξαν χθες δοκιμαστικά να είναι ομαλές. 

“Τα ραντεβού μου είναι κλεισμένα για ένα μήνα από σήμερα” είπε στο emea.gr υπεύθυνη κομμωτηρίου. “Είναι η πρώτη φορά που οι πελάτισσες δεν παραπονιούνται ή δεν είναι ανυπόμονες, ενώ όλες προτιμούν να περιμένουν εκτός του κομμωτηρίου. Ακόμα και υπάρχει διαθέσιμος χώρος εντός του καταστήματος. Ο κόσμος ακόμα φοβάται” συνέχισε η ίδια. 

Αυξήθηκε η κίνηση στα καύσιμα

Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και σε ινστιτούτο νυχιών, με την ιδιοκτήτρια να κάνει λόγο για συμμόρφωση του κόσμου στην οδηγία για τις μάσκες. “Ελάχιστοι πελάτες έρχονται χωρίς μάσκα, όμως συμμορφώνονται αμέσως μόλις το ζητήσουμε”. Όπως είπε, η κίνηση είναι πολύ αυξημένη,  ενώ όπως μας εκμυστηρεύθηκε και κατά την διάρκεια της καραντίνας δεχόταν πολλά τηλέφωνα από πελάτισσες οι οποίοι ζητούσαν να παραβεί τα μέτρα και να τους κάνει κατ’ οίκον περιποίηση νυχιών. 

Αυξημένη ήταν την πρώτη μέρα και η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων, τα οποία κατέγραψαν μέση αύξηση στις πωλήσεις τους 70% στα συνοικιακά πρατήρια, αν και όπως δήλωσαν οι περισσότεροι πρατηριούχοι με τους οποίους μίλησε το emea, η πτώση της κίνησης την περίοδο του lockdown, κυμάνθηκε σχεδόν στο 80%.

ΜΜΕ και μάσκα παντού

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρήθηκε και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου και η χρήση μάσκας και γαντιών είναι υποχρεωτική. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι χρήστες των ΜΜΕ ήταν εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Η ίδια εικόνα υπήρχε και στα καταστήματα λιανικής, όπου αν και η χρήση της δεν είναι υποχρεωτική από τους πελάτες, η μάσκα έκανε την εμφάνιση της σε πολλά πρόσωπα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ