British American Tobacco Hellas: Ξεκινάει από σήμερα “Safe Working” για όλους τους εργαζομένους

Στους χώρους των γραφείων, θα χρησιμοποιηθούν μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που θα διασφαλίζουν την ασφαλή είσοδο των εργαζομένων.

Η British American Tobacco Hellas, με γνώμονα την συμβολή της στην κοινή προσπάθεια για την δημιουργία «Γέφυρας Ασφαλείας» για την επιτυχημένη άρση των περιοριστικών μέτρων από τον κορωνοϊό, ξεκινάει από σήμερα το “Safe Working”, ένα ειδικό πρόγραμμα για τους εργαζομένους της. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια του “Smart Working”, μιας παροχής της εταιρείας προς τους ανθρώπους της για δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, που από τον Μάρτιο, εφαρμόζεται καθολικά και καθημερινά με μεγάλη επιτυχία.

“Safe Working”

Το “Safe Working”, ένα σύγχρονο πρόγραμμα ανθρώπινου δυναμικού που περιλαμβάνει ασφαλείς, εξατομικευμένες και καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού της British American Tobacco Hellas, ενισχύει περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες παροχές. Στο πλαίσιο αυτό, παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων, διατηρείται για τις επόμενες εβδομάδες, η εργασία από το σπίτι για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ, βάσει των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται, από την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται εργασία από το γραφείο μέχρι ποσοστού 30% των εργαζομένων γραφείου με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση. Κάθε Διεύθυνση της εταιρείας καθορίζει αυτόνομα και με την συμφωνία των εργαζομένων, ποιοι εργαζόμενοι θα εργαστούν από το γραφείο και ποιοι από το σπίτι.

Εργασία από το σπίτι για σοβαρούς λόγους

Παράλληλα, όποιος εργαζόμενος έχει λόγους (π.χ. ιατρικοί λόγοι ή έχει παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο αυτή την περίοδο ή οποιονδήποτε άλλο λόγο) και δεν επιθυμεί να εργαστεί από το γραφείο, συνεχίζει χωρίς κανένα πρόβλημα να δουλεύει από το σπίτι του για το επόμενο διάστημα. Η εταιρεία θα μεριμνήσει ακόμα και για τους εργαζόμενους που κινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίοι, εφόσον χρειάζεται να προσέλθουν στο γραφείο, αυτό θα γίνεται με αυτοκίνητο που θα παράσχει η εταιρεία, ώστε να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η πολιτική αυτή, για το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας ανάλογα με τον τομέα ειδικότητας του καθενός και την φύση εργασίας του καθενός, είναι προφανές ότι δεν εμπεριέχει καμία αλλαγή στις εργασιακές συνθήκες και στις αποδοχές που παρέχει η British American Tobacco Hellas στους ανθρώπους της, και έρχεται να προστεθεί και να ενισχύσει τις υπόλοιπες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζόμενούς της, όπως ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, συνταξιοδοτικό πλάνο, παροχή φαγητού κ.λπ.

Ασφάλεια στους χώρους των γραφείων

Στους χώρους των γραφείων, θα χρησιμοποιηθούν μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που θα διασφαλίζουν την ασφαλή είσοδο των εργαζομένων και, με βάση τις οδηγίες, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων, η προμήθειά τους με μέσα υγιεινής και ασφάλειας, η τοποθέτηση αντισηπτικών σε εμφανή σημεία, ο διαρκής εξαερισμός και συνεχής καθαρισμός του χώρου.

“Smart Working”

Η British American Tobacco Hellas ήταν από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που εφάρμοσε, μέσω του προγράμματος “Smart Working”, την εργασία εκτός γραφείου, με απολύτως καμία αλλαγή στις παροχές και στα δικαιώματα προς τους εργαζομένους της, πριν ακόμα ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού επιθυμώντας να συμβάλλει άμεσα στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει λάβει 16 διακρίσεις για το εργασιακό της περιβάλλον, προσφέροντας σημαντικές παροχές προς τους εργαζομένους της και μπόνους, ενώ εκατοντάδες ώρες προγραμμάτων εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης συμβάλλουν στη διαρκή εξέλιξή τους.

Ο Όμιλος της British American Tobacco επενδύει σημαντικά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία μέσα από την στρατηγική μετασχηματισμού της αγοράς καπνού. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά, όπου ο Όμιλος διαθέτει τη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς δυνητικά μειωμένου κινδύνου (θερμαινόμενο προϊόν glo και προϊόν ατμίσματος Vype), δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για το λιανεμπόριο και τους εργαζομένους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ