Σε 7 στάδια θα ανοίξουν τα καταστήματα – Τι ισχύει για κομμωτήρια

Σε συνέχεια του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας. 

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως από τις 4 Μαΐου θα ξεκινήσουν το λιανικό εμπόριο, τα ΚΤΕΟ και τα κομμωτήρια. Όπως ανέφερε επανέρχονται στην εργασία τους σχεδόν 68.000 άτομα και επαναλειτουργούν περίπου 26.000 επιχειρήσεις.

Στα κομμωτήρια η απόσταση θα είναι δύο μέτρα με μάσκα προστασίας για πελάτες και προσωπικό και η προέλευση θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού. Το ίδιο ισχύει και στα κουρεία αλλά και στα κέντρα αισθητικής. 

 

Στις 11 Μαΐου θα ανοίξουν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Στις 18 Μαΐου θα ανοίξουν ζωολογικά πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι και οι υπηρεσίες ΟΠΑΠ. Δεν επιτρέπεται να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους.

Επίσης από 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα με μάσκα και γάντια για τους εργαζόμενους και εξυπηρέτηση χωρίς καθήμενους. Θα υπάρχει επίσης μέγιστη επιτρεπόμενη παρουσία επισκεπτών στο εμπορικό κέντρο, ένα άτομο ανά 20τ.μ.

Ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι παραμένουν τα προληπτικά μέτρα για σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές. Με τους μισούς παραγωγούς δηλαδή θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές και παραμένει η απόσταση ανάμεσα στους πάγκους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ