Independent: Έτσι κατάφερε η Ελλάδα να ισιώσει την καμπύλη του κορωνοϊού

Ένα εγκωμιαστικό άρθρο για τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις καθημερινές καταγραφές των νεκρών και των κρουσμάτων, φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Independent.

 

Το εκτενές άρθρο ξεκινά τονίζοντας πως η Αθήνα είναι «εκπληκτικά ήσυχη, με τα ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους να περνούν με κόκκινο τα φανάρια χωρίς να φοβούνται μην τυχόν τρακάρουν. Στα στενά σοκάκια γύρω από τον Παρθενώνα, άλλοτε γεμάτα με τουρίστες θα δει κανείς πλέον μόνο ανθρώπους να βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους και αθλούμενους».

Το άρθρο αναφέρεται στο lockdown που ξεκίνησε από σχολεία και καταστήματα και κορυφώθηκε με την απαγόρευση κυκλοφορίας. 

«Η Ελλάδα υιοθέτησε ολοκληρωτικό lockdown στις 23 Μαρτίου, πολύ νωρίτερα από πολλούς Ευρωπαίους γείτονές της, βάζοντας λουκέτο σε μπαρ και εστιατόρια μία εβδομάδα νωρίτερα. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να μην δει ίδια επίπεδα κρουσμάτων του κορωνοϊού με αυτά που έχει η Ιταλία, η Ισπανία ή η Γαλλία.

Τα σούπερ μάρκετ εφάρμοσαν ειδικά μέτρα όπου ο καθένας μπαίνει με κάρτα εισόδου, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Όλοι όσοι βγαίνουν από το σπίτι πρέπει να έχουν μία φόρμα που να δικαιολογεί την αιτία εξόδου και την ταυτότητά τους. Η αστυνομία επιβάλλει πρόστιμα 150 ευρώ στους παραβάτες», αναφέρει το δημοσίευμα, που δεν είναι το πρώτο που μιλά με τιμητικά σχόλια για το πώς αντιμετώπισε η χώρα την κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ