PS5: Η Sony προσφέρει μία νέα “αίσθηση” στο gaming

Η Sony για ακόμη μία φορά κατάφερε να γίνει το θέμα της συζήτησης παρουσιάζοντας κάτι καινούργιο και εντυπωσιακό στο κοινό κάνοντας το να ξεχάσει την δύσκολη καθημερινότητα που επικρατεί στις μέρες μας.

Συγκεκριμένα μέσα από δημοσίευση της στο Playstation Blog έκανε μια απροειδοποίητη ανακοίνωση – έκπληξη για το Playstation 5 η οποία δεν έχει να κάνει με την κονσόλα παρά με το νέο και εντυπωσιακό τηλεχειριστήριο που θα την συνοδεύει.

Πρόκειται για το DualSense το οποίο από ότι φαίνεται και από το όνομα δεν κρατάει τον τίτλο των προηγούμενων τηλεχειριστηρίων όπως το “DualShock 4” του PS4 ή το “DualShock 3” του PS3 παρά προσφέρει μια διαφορετική “αίσθηση” με το νέο όνομα και μοναδικό σχεδιασμό.

Η Sony υπόσχεται ότι το νέο DualSense σε συνδυασμό με το Tempest 3D AudioTech του PS5 θα προσφέρει ένα νέο αίσθημα βύθισης στου παίκτες.

Χαρακτηριστικά

Το νέο DualSense διαθέτει ήδη ενσωματωμένο μικρόφωνο, δίνοντας την δυνατότητα στους παίκτες να χρησιμοποιούν το voice chat χωρίς την χρήση ακουστικών.

Ακόμα η Sony ανέφερε ότι “καταλήξαμε ότι η αίσθηση της αφής, όπως και αυτή του ηχου, δεν υπήρξε ιδιαίτερα στο επίκεντρο πολλών παιχνιδιών. Έχουμε αυτή την μεγάλη ευκαιρία λοιπόν με το PS5 να καινοτομήσουμε προσφέροντας στους developer τη δυνατότητα να εξερευνήσουν πώς μπορούν να κάνουν την εμπειρία πιο επιβλητική από ποτέ για τους παίκτες.”

Ένας από τους λόγους είναι και η προσθήκη της απτικής ανάδρασης (Haptic Feedback) όπου η Sony αναφέρει ότι “προσθέτει μία ποικιλία πολύ δυνατών αισθήσεων όταν παίζετε, όπως για παράδειγμα τη δυσκολία όταν οδηγάτε ένα αμάξι μέσα στις λάσπες.”

Ακόμα αναφέρει ότι τα κουμπιά L2 και R2 προσαρμόστηκαν για να μπορούν οι παίχτες να νιώθουν την ένταση των δράσεων τους όπως όταν τραβάνε την χορδή ενός τόξου ή όταν πυροβολούν μέσα στο παιχνίδι.

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό του DualSense είναι ότι δεν θα διαθέτει το Share Button που είχε το DualShock 4 του PS4 αλλά θα αντικατασταθεί από κάτι άλλο.

Συγκεκριμένα το Create Button παίρνει την θέση του, το οποίο υπόσχεται να φέρει νέους τρόπους για να δημιουργήσετε “επικό περιεχόμενο το οποίο θα μπορείτε να μοιραστείτε με τον υπόλοιπο κόσμο”. Περισσότερες λεπτομέρειες μάλιστα αναμένεται να έχουμε όσο πλησιάζει η κυκλοφορία της κονσόλας.

Ακόμα η Sony ανέφερε ότι προσάρμοσαν το τηλεχειριστήριο με “κάποιες λεπτές αναπροσαρμογές στη λαβή” αλλά και στη γωνία των triggers ώστε να μπορεί ο κάθε παίχτης να το αισθάνεται καλύτερα στα χέρια του.

Σχετικά με την μπαταρία το DualSense χρησιμοποιεί θύρα USB-C, με την Sony να σημειώνει ότι φρόντισε να φέρει μία δυνατή μπαταρία η οποία εκτός από αυξημένη διάρκεια, θα ήταν και σχετικά ελαφριά.

Χρώματα

Η εταιρεία σημείωσε ότι ήθελε να πάρει μια διαφορετική κατεύθυνση στη χρήση των χρωμάτων από αυτή που είχε το DualShock 4, όπου είναι το κλασσικό μαύρο, και αποφάσισε να πάρουν την κατεύθυνση της διχρωμίας, χρησιμοποιώντας το λευκό και το μαύρο.

Ακόμα σημειώνουν ότι άλλαξαν τη θέση του light bar για να είναι πιο κομψό, τοποθετώντας το σε κάθε πλευρά του touch pad, δίνοντας του μια ελαφρώς μεγαλύτερη εμφάνιση και αίσθηση.

Ο Jim Ryan, πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment, δήλωσε ότι:

“Το DualSence αποτελεί μια ριζική αλλαγή από τα προηγούμενα controllers και αντιπροσωπεύει την θέληση μας ώστε το PS5 να είναι ένα πραγματικό άλμα από γενιά σε γενιά. Το νέο χειριστήριο, σε συνδυασμό με τα πολλά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του PS5, θα μεταμορφώσει τα παιχνίδια, συνεχίζοντας την αποστολή μας να πιέζουμε τα όρια του παιχνιδιού σήμερα αλλά και στο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοινότητα του PlayStation που μοιράζεται αυτό το ταξίδι μαζί μας ενώ οδεύουμε προς την κυκλοφορία του PS5 στις γιορτές του 2020. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες για το PS5, συμπεριλαμβανομένου και του design της κονσόλας, τους επόμενους μήνες”.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ