Kaspersky και Office 365 για συνεργασία και ανταλλαγή μηνυμάτων χωρίς όρια

Η ανανεωμένη έκδοση του Kaspersky Security for Microsoft Office 365 διευρύνει την προστασία της συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων καλύπτοντας το SharePoint Online κι επιτρέποντας την ασφαλή κοινή χρήση αρχείων εντός του Microsoft Teams – εκτός από την προηγουμένως διαθέσιμη προστασία για το Exchange Online και το OneDrive.

Η λύση όχι μόνο θα συνεχίσει να προστατεύει τα εισερχόμενα από κακόβουλα phishing emails, αλλά θα διασφαλίσει και ότι μόνο τα ασφαλή και αξιόπιστα αρχεία θα έχουν πρόσβαση στο SharePoint Online, επιτρέποντας στους διαχειριστές ασφάλειας του τομέα πληροφορικής να ορίσουν το εύρος των ιστότοπων για σάρωση. Για να βοηθήσει τις εταιρείες να επιτύχουν την ασφάλεια της τηλεργασίας και της συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων, η Kaspersky επεκτείνει τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος στους έξι μήνες.

Το phishing παραμένει μια σοβαρή απειλή για τους εταιρικούς χρήστες. Η έρευνα της Kaspersky διαπίστωσε ότι 186 εκατομμύρια κακόβουλα spam email στόχευσαν εταιρικούς χρήστες το 2019 – δηλαδή 54 εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι το 2018. Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές phishing το 2019 ήταν τα email που παρουσιάζονταν ως αυτόματες ειδοποιήσεις από νόμιμες υπηρεσίες, όπως το Microsoft Outlook. Τα emails ζητούσαν από τους χρήστες να εξουσιοδοτήσουν υπηρεσίες, αποκτώντας έτσι τα διαπιστευτήρια του χρήστη από εταιρικά emails, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια επίθεση εναντίον κάποιου οργανισμού.

Το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2020, το Kaspersky Security for Microsoft Office 365 απέκλεισε τουλάχιστον μία απόπειρα ανά mailbox κατά μέσο όρο, που καλούσε τους χρήστες να κάνουν κλικ σε
ένα phishing email link. Η πρόσφατη αναβάθμιση προστασίας εισάγει βελτιωμένες δυνατότητες
αντιμετώπισης phishing με ειδική anti-spoofing λειτουργία. Αυτό προστατεύει τους εταιρικούς χρήστες
από στοχευμένα phishing emails που υποτίθεται ότι αποστέλλονται για λογαριασμό συναδέλφων ή
υπεργολάβων, τα οποία όμως στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν πλαστογραφημένα (spoofed)
ονόματα domain. Η νέα λειτουργία επιτρέπει στον πελάτη να δημιουργήσει μια λίστα αξιόπιστων email
domains εταιρικών λογαριασμών και υπεργολάβων, ώστε το προϊόν να μπορεί να εντοπίσει ένα
κακόβουλο email που αποστέλλεται από ένα πλαστό domain.

Προκειμένου να μειωθεί η έκθεση σε άλλες απειλές, το Kaspersky Security for Microsoft Office 365 επεκτείνει την προστασία του και στα SharePoint Online και Microsoft Teams, διασφαλίζοντας έτσι όλα τα κανάλια συνεργασίας και μηνυμάτων στο Microsoft Office 365. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εταιρείες που εφαρμόζουν τηλεργασία και οι εργαζόμενοι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ψηφιακών καναλιών.

Χάρη σε αυτήν την εκτεταμένη προστασία, οι πελάτες μπορούν πλέον να είναι βέβαιοι ότι το κακόβουλο λογισμικό δεν θα μεταφορτωθεί στο SharePoint Online και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την εταιρεία. Το προϊόν ανιχνεύει ένα κακόβουλο αρχείο εξετάζοντας κάθε αρχείο αμέσως μετά τη μεταφόρτωσή του, μετακινώντας το σε καραντίνα και παρέχοντας στον υπεύθυνο ασφάλειας IT την αναφορά ανίχνευσης και τα στατιστικά στοιχεία στον πίνακα ελέγχου. Επιπλέον, οι διαχειριστές μπορούν να επεξεργαστούν και να βελτιώσουν το εύρος της σάρωσης εταιρικών τοποθεσιών του SharePoint – για παράδειγμα, να προσθέσουν προστασία σε επιλεγμένους ιστότοπους μεμονωμένα ή και σε όλους μαζί ταυτόχρονα.

Συνολικά, το προϊόν επιτρέπει πλέον ασφαλέστερη συνεργασία και κοινή χρήση αρχείων εντός του Microsoft Teams. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν ένα κακόβουλο αρχείο έχει πρόσβαση σε ένα τερματικό σημείο χρήστη κι ο εργαζόμενος προσπαθεί να το μοιραστεί με συναδέλφους – μέσω chat ή καναλιών στο Teams – θα εντοπιστεί και θα μεταφερθεί σε καραντίνα σχεδόν αμέσως, ώστε άλλοι χρήστες να μην έχουν την ευκαιρία να το ανοίξουν και να ξεκινήσει η «μόλυνση».

«Οι εταιρείες που μετακινούνται σε υπηρεσίες cloud κι έχουν την τάση να χρησιμοποιούν εργαλεία επικοινωνίας όπως το Microsoft Teams, θέλουν να διατηρήσουν τα δεδομένα τους προστατευμένα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ασφαλούς συνεργασίας και ανταλλαγής μηνυμάτων για τους υπαλλήλους τους. Για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, έχουμε επεκτείνει την προστασία του Microsoft Office 365 για να καλύψουμε όλες τις σχετικές εφαρμογές. Αυτό παρέχει στους πελάτες τη βεβαιότητα ότι ολόκληρη η υπηρεσία cloud είναι διασφαλισμένη από προεπιλογή και οι πιθανές απειλές δεν επηρεάζουν τις διαδικασίες εργασίας των εργαζομένων», δήλωσε ο Sergey Martsynkyan, Head of B2B Product Marketing στην Kaspersky.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kaspersky Security for Microsoft Office 365 και πρόσβαση σε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση έξι μηνών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προϊόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ