Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται φορολογικά κίνητρα ασφάλισης κατοικίας από φυσικές καταστροφές

H κυβέρνηση ακούει και αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς,

Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές, ανακοίνωσε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας

Ο Ά. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ακούει και αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά πρέπει να «είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να προσμετρήσουμε τις επιπτώσεις στα δημοσιονομικά από τις όποιες εκπτώσεις στις εισφορές».

Τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης αγοράς, αλλά με αυστηρή τήρηση των κανόνων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά έχουμε εφαρμογή του νόμου και ανάρτηση τιμοκατολόγων ιδιωτικών κλινικών προκειμένου ο καθένας να γνωρίζει τι πληρώνει.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ακόμη ότι τους επόμενους μήνες θα υλοποιηθεί μεγάλος αριθμός ΣΔΙΤ στον τομέα υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στους διαγωνισμούς για μικροβιολογικές εξετάσεις και για το μάνατζμεντ κάποιων νοσοκομείων. «Η κυβέρνηση δεν βλέπει τον ιδιωτικό τομέα, ως αντίπαλο, ως πρόβλημα, αλλά ως λύση και σύμμαχο» όπως είπε.

Στην συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, μίλησε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τσίπρας ο οποίος εστίασε στην ανησυχία για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και στις επιπτώσεις από τον κορονωϊό, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ