Η Sony κάνει comeback στη smartphone αγορά με …5G

Η Sony πρόκειται να κάνει την επιστροφή της στην αγορά με το πρώτο της 5G smartphone, το Xperia 1 Mark 2.

Αυτή είναι μία νέα προσπάθεια ώστε η Sony να επιστρέψει γενικά στην αγορά των smartphones αλλά και να προσφέρει κάτι το οποίο και οι άλλες εταιρείες προσπαθούν να κάνουν και αυτό είναι η τεχνολογία 5G.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xperia 1 Mark II

Η Sony για ακόμη μία φορά στέκεται πάνω στο λογισμικό της αλλά και κυρίως στην κάμερα της. Συγκεκριμένα Η συσκευή, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στο MWC 2020, διαθέτει 4Κ οθόνη 6,5 ιντσών υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR).

Ακόμα διαθέτει επίσης τριπλό φακό, ενώ δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν ορισμένες από τις ρυθμίσεις οι οποίες υπάρχουν παρόμοιες και σε επαγγελματικές κάμερες.

Αυτά τα χαρακτηριστικά προέρχονται από την τεχνογνωσία της Sony σε αισθητήρες κάμερας, τους οποίους άλλωστε πουλά και σε άλλους κατασκευαστές smartphone αλλά και στην τεχνολογία των οθονών της.

Τo Xperia 1 Mark 2 διαθέτει ακόμα τεχνολογία Motion Blur Reduction και επικάλυψη Gorilla Glass 6, ενώ στο hardware βρίσκουμε επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 865, 8GB μνήμη RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Διαθέτει μπαταρία 4000mAh με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης. Σημαντική, επίσης, η διατήρηση της υποδοχής 3.5mm για ακουστικά.

Ελπίδα για επιστροφή στην αγορά των Smartphone

Με την τελευταία του συσκευή ο Ιαπωνικός κολοσσός ελπίζει ότι η τελευταία του συσκευή θα καταφέρει να ενισχύσει τον τομέα κινητής τηλεφωνίας και ειδικά καθώς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς γνωστά ως 5G, συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το GSMA, το 5G αναμένεται να καλύψει το 15% των παγκόσμιων κινητών συνδέσεων έως το
2025.

Πάντως, πέρυσι η Sony είχε μόνο το 0,3% της αγοράς smartphone, σύμφωνα με την Counterpoint Research, με εταιρείες όπως η Apple, η Samsung και η Huawei, καθώς και άλλοι Κινέζοι παίκτες που κυριαρχούν στην αγορά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ