Πετάξτε σε όλο τον κόσμο μέσω του …υπολογιστή σας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα μεγάλο όνειρο και αυτό είναι να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο ή έστω σε μία συγκεκριμένη χώρα, πόλη ή γενικά μία περιοχή.

Όμως αυτό το όνειρο δεν πραγματοποιείται για πολλούς και διάφορους λόγους είτε λόγω οικονομικών θεμάτων, είτε οικογενειακών είτε και γενικά του προσωπικού χρόνου που διαθέτουμε.

Η Microsoft όμως κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα …στο περίπου.

Με το Microsoft Flight Simulator ο παίκτης θα έχει την δυνατότητα να πάρει στα χέρια του το πηδάλιο οποιουδήποτε μοντέλου αεροπλάνου ή να γίνει ο καπετάνιος ενός πληρώματος με την μόνη του αποστολή να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μεταφέροντας τους επιβάτες του και προσφέροντας μια ήρεμη και ιδιαίτερη πτήση ή έστω να κάνει απλά βόλτες στον ουρανό.

Μία μικρή ιστορία στο Microsoft Flight Simulator

Το Microsoft Flight Simulator είναι ένα ιδιαίτερο και μοναδικό παιχνίδι όπου από μόνο του προσφέρει στον παίκτη την δυνατότητα να έρθει όσο πιο κοντά στην εμπειρία ενός αληθινού πιλότου οποιουδήποτε τύπου αεροπλάνου.

Ο συγκεκριμένος τίτλος του παιχνιδιού κυκλοφορεί εδώ και 37 χρόνια για συσκευές με λογισμικό των Windows και πιο παλιά σε συσκευές με λογισμικό MS-DOS και τα κλασσικά Mac OS.

Στα 37 του χρόνια το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η μακρόχρονη σειρά προϊόντων λογισμικού της Microsoft, η οποία προηγείται των Windows κατά τρία χρόνια. Το Microsoft Flight Simulator επίσης είναι και ένα από τα μακροβιότερα βιντεοπαιχνίδια στην ιστορία με το πρώτο να έχει κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 1982, ενώ η παραγωγή του είχε ξεκινήσει από το 1977, και με το πιο πρόσφατο να είναι το Microsoft Flight Simulator X, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2014.

Η μεγάλη επιστροφή της σειράς παιχνιδιών

Η Microsoft όμως στην E3 του 2019 ανακοίνωσε την επιστροφή της σειράς με την ονομασία “Microsoft Flight Simulator” όπου θα κυκλοφορήσει πρώτα σε υπολογιστές και αρκετά αργότερα στις κονσόλες Xbox.

Συγκεκριμένα στο νέο παιχνίδι από την Asobo Studio, η ομάδα ανάπτυξης έχει φτιάξει ένα κολοσσιαίων διαστάσεων παιχνίδι προσομοίωσης πτήσης, καταφέρνοντας  να ενσωματώσει πάνω από 37.000 αεροδρόμια και περισσότερες από δύο εκατομμύρια πόλεις, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από το Szombathely της Βουλγαρίας μέχρι το JFK της Νέας Υόρκης.

Ο Sven Mestas, lead game designer στο γαλλικό studio, αποκάλυψε πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και το νέο παιχνίδι της σειράς θα συμπεριλαμβάνει, ουσιαστικά, όλα τα μεγάλα αεροδρόμια, αλλά και αρκετά μικρότερα, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ