emea business monitor

Eurobank και Grant Thorton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία

Έξι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μέσα στην χρονιά που μας πέρασε διακρίθηκαν τόσο για τις οικονομικές τους επιδόσεις όσο και για την καινοτομία την οποία ενστερνίστηκαν, βραβεύτηκαν σήμερα από την Grant Thorton και την Eurobank

Τα Βραβεία Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Growth Awards 2020, δόθηκαν στις επιχειρήσεις αυτές οι οποίες συνδύασαν ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και βέλτιστες πρακτικές σε τομείς καίριας σημασίας για την σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα έδωσε το παρόν στην τελετή απονομής η οποία έλαβε μέρος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αναδεικνύοντας τη θεσμική αναγνώριση που έχουν πετύχει τα τα οποία διοργανώνονται φέτος για τέταρτη διαδοχική χρονιά.

Τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards αναδεικνύουν το ρόλο και τη σημασία της σύγχρονης, ποιοτικής επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και επιβραβεύουν τη δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν σε κρίσιμους τομείς, οι οποίοι υπαγορεύονται κάθε χρόνο από τις διεθνείς τάσεις του σύγχρονου επιχειρείν. Η διαδικασία αξιολόγησης για την ανάδειξη των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για την ανάπτυξη, την αριστεία και τη δυναμική τους, περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών 8.000 περίπου επιχειρήσεων, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/Health Matrix” της Grant Thornton, αλλά και τις πραγματικές ιστορίες των εταιρειών.

Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι:

Επιχειρηματική Αριστεία: SANI / IKOS GROUP

Το SANI/IKOS Group είναι ένας καινοτόμος, γρήγορα αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, SANI RESORT & ΙΚΟS RESORTS, o Όμιλος λειτουργεί 9 μοναδικά, ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει τον Μάιο του 2020 στην Marbella/ Estepona της Ισπανίας.

Έρευνα & Καινοτομία: ISOMAT Α.Β.Ε.Ε.

H ISOMAT είναι μία ελληνική παραγωγική εταιρία δομικών χημικών και κονιαμάτων με διακεκριμένη παρουσία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με στρατηγικούς άξονες την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, τη διαρκή εκπαίδευση των ανθρώπων της και τη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, η ISOMAT επιβεβαιώνει διαρκώς τη θέση της ως ένας από τους αληθινούς ηγέτες της ελληνικής οικονομίας. Διαθέτει 3 παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία, 7 θυγατρικές εταιρίες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Σλοβενία και διεθνείς πωλήσεις σε περισσότερες από 55 χώρες.

Εξωστρέφεια: ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

Ο Όμιλος Σαράντη με πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά (FMCG). Πλούσιο και ποιοτικό προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, ισχυρό δίκτυο διανομής, εξαγωγική δυναμική, οικονομική ευρωστία, ευέλικτη δομή, άνθρωποι με ευρηματικό πνεύμα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Ομίλου που έχουν συμβάλλει στο να καταστεί μια ελληνική πολυεθνική με παρουσία μέσω θυγατρικών σε 12 χώρες στην Ευρώπη και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως.


Ανθρώπινο Δυναμικό & Εταιρική Κουλτούρα: ΚΡΙ ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η ιστορία της Κρι Κρι ξεκινά το 1954, όταν ο Γιώργος Τσινάβος ιδρυτής της εταιρείας, άνοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες, το οποίο παρήγαγε και διέθετε παγωτά και είδη ζαχαροπλαστικής στην πόλη. Σήμερα, η Κρι Κρι μετά από 65 χρόνια επιτυχημένης πορείας και συνεχείς επενδύσεις συγκαταλέγεται πλέον στις πιο δυναμικές βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων και στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις αναπτυξιακές της προοπτικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Η μάρκα Κρι Κρι κατατάσσεται στη 2η θέση της ελληνικής αγοράς παγωτού και γιαουρτιού. Η εταιρεία είναι εξωστρεφής με έντονη ανάπτυξη στο κομμάτι των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια. Η Κρι Κρι έχει καταφέρει και κερδίζει συνεχώς περισσότερους καταναλωτές σε διεθνές επίπεδο, ενώ συνολικά διατηρεί παρουσία σε 30 χώρες. Στόχος της Κρι Κρι πλέον είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της στις ευρωπαϊκές χώρες και η είσοδός της σε αγορές της Ασίας.

Εταιρική Υπευθυνότητα & Βιώσιμη Ανάπτυξη: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε και του πουλιού το γάλα, ιδρύθηκε το 1969 από τους αδελφούς Βασιλόπουλου. Με κύριο μέτοχο τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στην Αθήνα το 1939 με ένα παραδοσιακό κατάστημα στην οδό Βουλής και το 1950 με το κατάστημα της οδού Σταδίου.

Οι μέτοχοι των εταιρειών ΤΡΟΦΟ Α.Ε, ΕΝΑ CASH AND CARRY και ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ A.E υπογράφουν την οριστική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν την δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία του ελληνικού λιανεμπορίου. Το 2007 ο Όμιλος ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ διαθέτει 113 Σούπερ- μάρκετ, 10 Cash & Carry, 34 franchise καταστήματα και 7.200 εργαζόμενους.

Ψηφιακή Εξέλιξη: COFFEE ISLAND

Το 2019, η Coffee Island συμπλήρωσε 20 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Η εταιρία με έδρα την Πάτρα, όπου διατηρεί σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης καφέ και αποθήκευσης, μέσα από σταθερά και μελετημένα βήματα, μετράει σήμερα περισσότερα από 425 σύγχρονα καφεκοπτεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Αραβικά Εμιράτα, ενώ συνεχίζει να καινοτομεί και να αναπτύσσεται, έχοντας εδραιωθεί στον χώρο του καφέ.

Σήμερα αποτελεί την 1η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα και την 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους καταναλωτές, προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της ιδέας του «καφέ στο χέρι» στην ελληνική αγορά.

Την έναρξη της εκδήλωσης για την απονομή των Growth Awards 2020 κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη,που απηύθυνε χαιρετισμό, και εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Claudia ZeisbergerProfessor of Entrepreneurship & Family EnterpriseAcademic Director of the Global Private Equity Initiative at INSEADSingapore & France,δίνοντας το στίγμα των διεθνών τάσεων στο σύγχρονο επιχειρείν.
 
Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank,Φωκίων Καραβίας, αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή της Eurobank να αναδειχθεί σε «Τράπεζα της Ανάπτυξης» και να καταστεί ταυτόσημη με την έννοια της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην «πράσινη ανάπτυξη» που αποτελεί κεντρικό στόχο για την ΕΕ και τη χώρα. Ειδικότερα, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νέο πρότυπο ανάπτυξης το οποίο στοχεύει, παγκοσμίως, στον περιορισμό εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:«Η Τράπεζά μας δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει πλήρως, την υλοποίηση project στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.
 
Διαθέτουμε και την αναγκαία ρευστότητα και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να στηρίξουμε τόσο συμβουλευτικά όσο και χρηματοδοτικά τους εγχώριους και διεθνείς επενδυτές που εκτιμούν τις θετικές προοπτικές του κλάδου. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με δημόσιους φορείς, είτε κρατικούς, είτε αυτοδιοικητικούς, για να διαμορφώσουμε μια λευκή βίβλο επενδύσεων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, με έργα που θα έχουν επενδυτικό νόημα αλλά ταυτόχρονα και θετική συμβολή στις τοπικές κοινωνίες που θα τα υποδεχθούν, αλλά και στη συνολική επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων στην Ελλάδα».
 
Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να συγχαρώ την Eurobank και την Grant Thornton για τον θεσμό των Growth Awards γιατί η αριστεία – στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνία – είναι ύψιστη αξία στην νέα Ελλάδα που οικοδομούμε. Θέλω να συγχαρώ και τις επιχειρήσεις που βραβεύονται σήμερα και στο πρόσωπό τους όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που αγωνίστηκαν σκληρά στα χρόνια της κρίσης για να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους ώστε να είναι ανταγωνιστικές και καινοτόμες και να αποκτήσουν εξωστρεφή προσανατολισμό.
 
Θέλω με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω ότι η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το υλοποιούμενο πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων, μείωσης της γραφειοκρατίας και αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων”.
 
Στην τοποθέτησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, Βασίλειος Καζάς, ο οποίος προεδρεύει από κοινού στην Επιτροπή Βραβεύσεων των Growth Awards με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Γιώργο Ζανιά, σημείωσε τα εξής: «Σήμερα βραβεύουμε την επιχειρηματικότητα του αιέν αριστεύειν. Μια επιχειρηματικότητα που καινοτομεί, είναι εξωστρεφής, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και επενδύει στην ελληνική οικονομία.
 
Για τέταρτη συνεχή χρονιά το όραμα της Eurobank και της Grant Thornton για την επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι επιχειρηματίες αγκαλιάζουν το θεσμό και είναι έτοιμοι να τολμήσουν με πνεύμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.
 
Αυτή η σύγχρονη επιχειρηματικότητα, της ελπίδας, της δημιουργίας και της προοπτικής, θεμελιώνει τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Η δική μας υποχρέωση είναι να διασφαλίσουμε την ομαλότητα, την κανονικότητα και την αναπτυξιακή δυναμική που χτίζεται σταδιακά στην περίοδο μετά την κρίση. Συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε τους πρωταγωνιστές του επιχειρείν, αλλά και κάθε προσπάθεια που δημιουργεί αξία και δίνει νέα πνοή στην οικονομία της χώρας μας.
 
Στην παρέμβασή της, η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, ProfClaudia Zeisberger, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να συγκεντρώνει σήμερα μια μικρομεσαία επιχείρηση για να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον οξύ ανταγωνισμό και τις σύγχρονες προκλήσεις, να ξεχωρίσει και να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων «Η υπεραπόδοση των επιχειρήσεων που πρωταγωνιστούν βασίζεται κυρίως στη σταθερή εταιρική διακυβέρνηση, σε μια ηγετική ομάδα που δεν σταματά να αποκτά επαγγελματική εμπειρία για να εξασφαλίσει ένα διοικητικό συμβούλιο ευρείας σύνθεσης και έμπειρο management σε συνδυασμό με σταθερές διαδικασίες για την έγκαιρη αντιμετώπιση προκλήσεων».
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι partners της Grant Thornton, Θανάσης ΞύναςΧριστίνα Τσιρώνη και Λίνα Καζά, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης για το ελληνικό επιχειρείν σήμερα. Ειδικότερα, μέσω της αξιολόγησης 8.000 επιχειρήσεων από 92 κλάδους της οικονομίας, του επιστημονικού μοντέλου “Financial Health/Growth Matrix” καθώς και της παγκόσμιας έρευνας International Business Report της Grant Thornton, αναδείχθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στη στρατηγική και πώς αυτές συνδέονται με τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.