Folli Follie: “Πόλεμος” για το νέο Δ.Σ. ενόψει της Γεν. Συνέλευσης

Σε «πολεμική σύρραξη» ενδέχεται να εξελιχθεί η συζητήση του αιτήματος διορισμού νέας διοίκησης στη Folli Follie στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που υπέβαλε με προσωρινή διαταγή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συνολικά επτά νέα μέλη φέρεται να ζητάει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να τοποθετηθούν στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie με δικαστική απόφαση παρέμβαση που έχει στα «σκαριά». Τρία νέα μέλη θα καλύψουν τις θέσεις των παραιτηθέντων ισάριθμων μελών του Δ.Σ., δηλαδή τους Αβραάμ (Μάκη) Γούναρη, Νίκο Κανελλόπουλο και Γιώργο Κυριακό. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη, που ζητείται επισήμως η αντικατάστασή τους για διαφορετικούς λόγους είναι οι: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Νίκος Φαλδαμής, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Ανδρέας Κουτούπης (νυν πρόεδρος στην Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας) ενώ δεν υπολογίζεται καν ο νέος Πρόεδρος Γεώργιος Ιωαννίδης.

Στο διοικητικό συμβούλιο θα παραμείνουν ο νυν διευθύνων σύμβουλος,Γιώργος Σάμιος και τα δυο πρόσφατα διορισθέντα μέλη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Δημήτρης Βαλαχής και Γιώργος Ιωαννίδης, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του προέδρου μετά την επιστολή παραίτησης του τέως Προέδρου του Δ.Σ., Αβραάμ Γούναρη και την ανασυγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεδομένη σχεδόν θεωρείται η παραμονή και του εκπροσώπου της Fosun, Ζιάνγκ Τζ. Χαόλεϊ καθώς ο κινεζικός όμιλος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Folli Follie, μετά τον Δημ. Κουτσολιούτσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην λίστα που προτείνει η Επιτροπή να στελεχώσουν το νέο ΔΣ σε αντικαταστάτη των υφιστάμενων μελών είναι τα ονόματα έμπειρων στελεχών, όπως οι Κ.Αλεξάκης, Περ.Δοντάς (κατείχε στο παρελθόν θέση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie), Μαδιανός, Μομφεράτος, Παρλαβάντζας, Ηλ.Πεντάζος και Μ. Σιγανίδης (έμπειρος νομικός, ειδικευμένος στα χρηματιστηριακά θέματα).

Την διαδικασία διορισμού προσωρινής διοίκησης ενδέχεται να προσβάλει η οικογένεια Κουτσολιούτσου, που έχει εκφράσει με επιστολή της την πρόθεση για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην επερχόμενη Γενική Συνέλευσης της εταιρείας.

Η κατάσταση ενδέχεται να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη αν υλοποιήσει τις δηλώσεις του ο Ανδρέας Κουτούπης, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie τους τελευταίους 16 μήνες, ο οποίος φέρεται να έχει ενημερώσει τον νυν πρόεδρο και άλλα μέλη του Δ.Σ. πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προασπίσει την υπόληψη και την επαγγελματική του φήμη. Χωρίς όμως να διευκρινίζει ακόμα με πιο σκοπό σε σχέση με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείες, που βρίσκεται στον κυκλώνα ενός πρωτοφανούς σκανδάλου.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ