Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Πειραιώς – στο 6% το επιτόκιο

Άνοιξε πριν από λίγο το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, με το επιτόκιο στην έναρξη των προσφορών να κινείται στην ζώνη του 6%.

Το νέο ομόλογο της Πειραιώς έχει σαν σκοπό την άντληση 500 εκατ. ευρώ και την έκδοση του “τρέχουν” οι Goldman Sachs και UBS σαν κοινοί παγκόσμιοι συντονιστές και κοινούς bookrunners, μαζί με τις Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura.

Το Roadshow για το ομόλογο ξεκίνησε την Δευτέρα από το Λονδίνο με τις επαφές να έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον από την μεριά των επενδυτών οι οποίοι εν μέσω αναστάτωσης στην παγκόσμια αγορά λόγω του κορωνοϊού, αλλά και της συνεχώς αυξανόμενης πορείας της ελληνικής οικονομίας, προτιμούν τους τίτλους με υψηλή απόδοση. 

Η νέα έκδοση Tier II, όπως και η προηγούμενη έκδοση, είναι δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στην πενταετία.

 

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς, μετά την ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής» θα προχωρήσει σε εμπροσθοβαρείς ενέργειες μη οργανικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της το 2020 και σε τιτλοποιήσεις ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ. Αυτά είναι νέα στοιχεία που θα αξιολογήσουν οι επενδυτές και τα οποία μετρούν θετικά στο προφίλ της νέας έκδοσης.

Συνολικά, η συρρίκνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που προγραμματίζεται από την τράπεζα το 2020 θα ενισχυθεί στα περίπου 11 δισ. ευρώ, καταλήγοντας σε δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων χαμηλότερο του 30% μέχρι το τέλος του 2020, έναντι αρχικού στόχου για μείωση κοντά στο 40%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ