Έτοιμη για έκδοση ομολόγου η Τράπεζα Πειραιώς

Μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου Tier II η Τράπεζα Πειραιώς, εκμεταλλευόμενη την καλή εικόνα των Ελληνικών τραπεζών, παίρνοντας την σκυτάλη από την Alpha Bank η οποία ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την δική της έκδοση την προηγούμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς προτίθεται να ανοίξει βιβλίο προσφορών εντός της εβδομάδας, με στόχο να αντλήσει ως και 500 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το μέγιστο που μπορεί να σηκώσει, βάσει των υφιστάμενων περιορισμών για την αναλογία των Tier II στα συνολικά κεφάλαια.

Εκτός του ευνοϊκού κλίματος στις διεθνείς αγορές για τα ελληνικά ομόλογα, η Τράπεζα Πειραιώς θέλει να κεφαλαιοποιήσει την θετική αποδοχή του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, ύστερα από την ανακοίνωση του από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκε στην προτεραιότητα εμπροσθοβαρούς μείωσης των κόκκινων δανείων ύψους 7 δισ. ευρώ μέσα στο 2020. 

Το σχέδιο που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προβλέπει απόδοση ιδίων κεφαλαίων 10% από το 2022, ένα δηλαδή χρόνο πριν τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί μέσα από το στρατηγικό πλάνο Agenda 2023 και μείωση των κόκκινων δανείων της τράπεζας κατά 70% σε μια τριετία.
Μέσω των δύο σχεδιαζόμενων τιτλοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια θα μειωθούν από τα 24 δις ευρώ που ήταν στα τέλη του 2019 σε κάτω από 8 δις ευρώ στο τέλος του 2022 και ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων θα υποχωρήσει από το 49% στα τέλη του 2019 στο 29% στα τέλη του 2020 και στο 8% στα τέλη του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ