PS5: Τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά

Τον περασμένο χρόνο υπήρχαν φήμες για τη νέα κονσόλα της Sony το Playstation 5 σχετικά με το πως θα είναι, πόσο θα κοστίζει αλλά και το πότε θα κυκλοφορήσει.

Όλο το 2019 υπήρχαν διαρροές σε όλο το διαδίκτυο και ειδικά στο Reddit για την εξωτερική εμφάνιση της κονσόλας, το λειτουργικό της σύστημα αλλά και το πως θα ανταποκρίνεται απέναντι στη νέα παιχνιδομηχανή της Microsoft, το Xbox series X.

Η Sony όμως δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση να επιβεβαιώσει κάποια από αυτά παρά μόνο να ανακοινώσει κάποιες λειτουργίες όπως έκανε και στο CES 2020, τον Ιανουάριο.

Όλο και πιο κοντά η κυκλοφορία του Playstation 5

Η Sony ξεκίνησε τις διαδικασίες με το να προωθεί σιγά σιγά την κονσόλα κάνοντας μία αρχική κίνηση με αυτή να είναι να “ανοίξει” την επίσημη ιστοσελίδα της παιχνιδομηχανής.

Για την ώρα η ιστοσελίδα δεν έχει πολλές πληροφορίες παρά μόνο το λογότυπο, την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας, που αναμένεται για την εορταστική περίοδο του 2020, να γραφτεί κάποιος στο newsletter για να λαμβάνει περισσότερα νέα αλλά και το εξής μήνυμα:

“Ξεκινήσαμε να παρουσιάζουμε μερικές από τις απίστευτες λειτουργίες που μπορείτε να αναμένετε από το PlayStation 5, αλλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να σας αποκαλύψουμε πλήρως την επόμενη γενιά του PlayStation. Δηλώστε εγγραφή παρακάτω για να είστε ένας από τους πρώτους που θα λάβει τις ενημερώσεις, μόλις τις ανακοινώσουμε, καθώς και νέα για την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5, την τιμή και την προσεχή λίστα παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν για το PS5”.

Το ίδιο μήνυμα εμφανίζεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές σελίδες στις αντίστοιχες γλώσσες. 

Το κόστος του Playstation 5

Η Sony δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την τιμή της κονσόλας. Αναμένει να δει τις κινήσεις των ανταγωνιστών του και ειδικά του Xbox Series X και άλλων παραγόντων και από εκεί να αποφασίσει στο τι θα κάνει.

Ο υπεύθυνος των οικονομικών, Hiroki Totoki, δήλωσε ότι σκοπεύει να εξασφαλίσει μια “ομαλή μετάβαση” για τη Sony από το PS4 στο PS5. Αλλά ερωτήθηκε για το πώς θα το κάνει και ερωτήθηκε το κόστος που η Sony μπορεί να ελέγξει.

Εκείνος δήλωσε ότι:

“Πρώτον, πρέπει να ελέγξουμε απόλυτα το κόστος εργασίας. Το κόστος του προσωπικού πρέπει να ελέγχεται. Το ίδιο και η αρχική παραγωγή, πόσα τεμάχια μπορούμε να προετοιμάσουμε αρχικά, θα πρέπει να βελτιώσουμε την παραγωγή και τις πωλήσεις και θα πρέπει να προετοιμάσουμε τον σωστό αριθμό αποθεμάτων για όταν βγούμε στην αγορά.

Αυτό που δεν είναι πολύ σαφές ή ορατό είναι επειδή έχουμε ανταγωνισμό σε αυτό το χώρο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να συζητήσουμε τίποτα σχετικά με την τιμή σε αυτό το χρονικό σημείο. Επίσης, ανάλογα με το επίπεδο των τιμών ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε και το marketing, καθώς και πόσα έξοδα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.

Είναι, λοιπόν, ζήτημα ισορροπίας και επειδή ακριβώς είναι ζήτημα ισορροπίας, είναι πολύ δύσκολο να πούμε κάτι συγκεκριμένο σε αυτό το χρονικό σημείο. Όταν μιλάμε για ομαλή μετάβαση, εννοούμε ότι σίγουρα θα επιλέξουμε τη βέλτιστη προσέγγιση και ότι θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη ισορροπία, έτσι ώστε να είμαστε κερδοφόροι κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του προϊόντος.”

Σύμφωνα όμως με τον ίδιο όλα θα εξαρτηθούν με το τι θα ανακοινώσει η Microsoft σχετικά με την τιμή για το Xbox Series X, και έπειτα θα κάνει η Sony την κίνηση της. Συνέχισε λέγοντας ότι είτε η Sony περιμένει είτε ανακοινώσει πρώτη την τιμή της είναι ένα θέμα το οποίο παραμένει ακόμα ασαφές.

Σύμφωνα με κάποιες φήμες αυτό το μήνα φημολογείται ότι θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας κονσόλας και οι απορίες όλων πρόκειται να λυθούν μια και καλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ