Γιάννης Τσακίρης: Κάθε ευρώ του ΕΣΠΑ να πάει στην πραγματική οικονομία

Με την προτροπή κάθε ευρώ από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ να πάει στην πραγματική οικονομία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης άνοιξε την συζήτηση για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ξεκινήσουν από το 2021.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία του, στην οποία καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ευρωπαίο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και άλλους επίσημους, το νέο ΕΣΠΑ θα περάσει από διάλογο μεταξύ φορέων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακίρης, σκοπός της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει το νέο ΕΣΠΑ για να δώσει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και να λειτουργήσουν με επιτυχία σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης έθεσε τον τόνο στον οποίο κινήθηκαν στο σύνολο τους οι τοποθετήσεις και αυτό δεν είναι άλλο από την συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του εργατικού δυναμικού της χώρας, έτσι ώστε να παραμείνει σε ανταγωνιστικό επίπεδο με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη ένα σημαντικό μέρος του ΕΣΠΑ θα στραφεί σε αυτό τον τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ