Το Κτήμα Άλφα μπαίνει στους αφρώδεις οίνους με επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ

Σε μια κίνηση η οποία έχει στόχο από την μία να διευρύνει τις ετικέτες που διανέμει και από την άλλη να προσεγγίσει το (νεανικό κυρίως) κοινό που δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το κρασί, το Κτήμα Άλφα προχώρησε σε επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ για την επέκταση της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου. 

Το επενδυτικό πλάνο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και μόλις τέσσερις μήνες μετά, το ξεχωριστό κτήριο των 1.500 τ.μ., όπου θα στεγαστεί το νέο οινοποιείο είναι σχεδόν έτοιμο για να υποδεχθεί τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

«Από άποψη δομικών εγκαταστάσεων έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες. Βοήθησε πάρα πολύ ο καιρός φέτος και το κατασκευαστικό έτρεξε γρήγορα», αναφέρει ο οινολόγος και συνιδιοκτήτης του Κτήματος Άλφα, Άγγελος Ιατρίδης, προσθέτοντας πως «σταδιακά έως τον Μάρτιο του 2020, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, θα έχουμε εγκαταστήσει τις δεξαμενές και τον εξοπλισμό εμφιάλωσης».

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Η επένδυση των 3 εκατ. ευρώ για την επέκταση της γραμμής παραγωγής, καλύπτεται εν μέρει από τον Αναπτυξιακό νόμο 4399 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στον οποίο εντάχθηκε η επένδυση του Κτήματος Άλφα, ενώ το υπόλοιπο θα προέλθει από ίδια κεφάλαια και σε τραπεζικό δανεισμό.

Η πρώτη παραγωγή, σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι αφρώδεις οίνοι στην κατηγορία των ροζέ και ήδη είναι σε εξέλιξη δοκιμαστικές οινοποιήσεις, με απώτερο σκοπό να γίνουν οι επιλογές και να υπάρχουν στην αγορά τα πρώτα προϊόντα από το 2022.

Η ποικιλία που θα κυριαρχεί θα είναι το ξινόμαυρο του Αμυνταίου, από αμπέλια ειδικής αμπελουργικής διαχείρισης, ώστε να δίνουν τις κατάλληλες οξύτητες και τον καλύτερο αφρισμό. «Ανοίγουμε μια καινούρια αμπελουργική ζώνη στην περιοχή Πετρών, για αυτού του είδους τους οίνους, με περίπου 150 στρέμματα και με το σκεπτικό να τα αυξήσουμε σταδιακά», τονίζει ο έμπειρος οινοποιός.

Συνέχεια επενδύσεων και VIP αίθουσα τεχνογνωσίας

Εκτός από την επένδυση για το νέο οινοποιείο των αφρωδών οίνων, το Κτήμα Άλφα δρομολογεί, μέσω του προγράμματος Leader, τη δημιουργία ενός εστιατορίου μέσα στον αμπελώνα αλλά και μιας VIP αίθουσας γευσιγνωσίας για επαγγελματικούς συνεργάτες και όχι μόνο, προκειμένου να ενισχύσει και το κομμάτι του οινοτουρισμού. Όσον αφορά τη γκάμα των κρασιών του, τελευταία προσθήκη είναι το «Ωμέγα», ένας επιδόρπιος οίνος ερυθρός από ξινόμαυρο ωρίμανσης 10 ετών σε βαρέλι, που κυκλοφόρησε σε μόλις 3.000 φιάλες.

Εμπορικά το Κτήμα Άλφα έχει και έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό, έχοντας τοποθετήσει ήδη τα κρασιά του σε 33 αγορές διεθνώς, με διάθεση να ενισχύσει περαιτέρω τη διεθνοποίησή του. Ο κύκλος εργασιών του κινείται πλέον στα επίπεδα των 7,3 εκατ. ευρώ και εδώ και περίπου μια 7ετία έχει καταφέρει να είναι και κερδοφόρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ