Οι Μύλοι Λούλη αναβαθμίζουν το εργοστάσιο στη Βουλγαρία

Στην ανανέωση των εγκαταστάσεων και του εργοστασίου παραγωγής προχώρησαν οι Μύλοι Λούλη στην Βουλγαρία 

Ο μύλος διαθέτει ικανότητα επεξεργασίας σίτου 130 τόνων την ημέρα και δυνατότητα αποθήκευσης 9.000 τόνων σίτου. Το εργοστάσιο καταλαμβάνει έκταση 21.000 τετραγωνικών μέτρων και κατασκευάστηκε ως έργο κλειστού τύπου από την Alapala το 2015. Ο μύλος αναβαθμίστηκε το 2019 από την Henry Simon για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση αλεύρων από την περιοχή.

Όντας μια από τις παλαιότερες ομάδες παραγωγής στην Ελλάδα, ο Λούλης ξεκίνησε την επιχείρηση τον 17ο αιώνα με ένα νερόμυλο στην Αετοράχη, Ιωαννίνων.

Σήμερα ο όμιλος είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες άλεσης στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία με τέσσερα εργοστάσια παραγωγής. Η συνολική ικανότητα φρεζαρίσματος του ομίλου είναι περίπου 1.400 τόνοι την ημέρα.

Ο όμιλος Λούλης σημείωσε ότι ο μύλος έχει περάσει από σημαντικές αλλαγές με τις σύγχρονες εργασίες μηχανικής και ανακαίνισης. Η χωρητικότητα του μύλου αυξάνεται από 100 tpd σε 130 tpd με νέο σχεδιασμό και σύγχρονες μηχανές φρεζαρίσματος.

Η ανακαίνιση περιελάμβανε την αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού με έξι κεντρικά τριβεία Henry Simon (HSRM) και δύο διαχωριστήρες (HSQP), με Advanced Sensor Technology.

Ο μύλος διαθέτει κάδους που μπορούν να χωρέσουν έως και 430 τόνους αλεύρου, 100 τόνους πίτουρου και έχει αποθήκη τελικού προϊόντος χωρητικότητας άνω των 750 τόνων. Ο χειρισμός του προϊόντος πραγματοποιείται με εξοπλισμό μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα και μηχανικής, ο οποίος συμμορφώνεται με τα πρότυπα ασφαλείας της ΕΕ και τους κανόνες προστασίας.

Η λειτουργία του μύλου ελέγχεται με ένα προηγμένο σύστημα αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού Scada, το οποίο επιτρέπει την κεντρική παρακολούθηση ολόκληρης της διαδικασίας άλεσης και τη δημιουργία αναλυτικών εκθέσεων για τα δεδομένα παραγωγής (είσοδος, εξαγωγή, παραγωγή κ.λπ.).

Ο μύλος διαθέτει επίσης ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο χημείας, το οποίο περιλαμβάνει ένα πειραματικό αρτοποιείο για τη διεξαγωγή προηγμένων δοκιμών αλευριού και τη διασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου ποιότητας προϊόντων και τυποποίησης για τους πελάτες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ