AEGEAN: Ήρθε η ώρα της μεγάλης επέκτασης;

Έτοιμη για “μεγάλα πράγματα” η πολυβραβευμένη ελληνική αεροπορική εταιρεία

Κεραυνός εν αιθρία”  για πολλούς, ήταν η χθεσινή ανακοίνωση της Aegean Airlines η οποία επισημοποίησε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Croatia Airlines, ύστερα από την κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς στην Κροατική κυβέρνηση η οποία ελέγχει το 99% της αεροπορικής εταιρείας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η έκπληξη δεν ήταν επειδή η Aegean δεν έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις, άλλωστε μόλις πριν από λίγους μήνες η εταιρεία προχώρησε στην αναβάθμιση του στόλου της σε μια τεράστια επένδυση η οποία έφτασε ονομαστικά τα 5 δις. Ευρώ.

Ο λόγος είναι πως η Aegean έχει δείξει εμπράκτως πως είναι μια εταιρεία η οποία σχεδιάζει πολύ προσεκτικά τα βήματα της και δεν αφήνεται να επηρεαστεί από πρόσκαιρες τάσεις. Αντίθετα, κάθε κίνηση που βγαίνει από το επιτελείο του κ. Βασιλάκη είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη και έχει καλυμμένες όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες.

Είναι άλλωστε αυτή η επιμονή στην λεπτομέρεια και την σωστή παρουσία της εταιρείας η οποία της έχει φέρει συνεχείς διακρίσεις, τόσο από το επιβατικό κοινό όσο,ακόμα πιο σημαντικό, από τους ομοίους της, τις άλλες αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια στα οποία δραστηριοποιείται, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο της Aegean ένα αξιόπιστο συνεργάτη και όχι ένα ανταγωνιστή.

Η κίνηση της Aegean να μπει στην διαδικασία εξαγοράς της Croatia Airlines σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης της εταιρείας, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε αρνηθεί ακόμα και να βάλει πτήσεις προς ΗΠΑ και Αυστραλία, όπου και θα είχε μεγάλη ανταπόκριση από την ομογενειακή κοινότητα.

Αντίθετα, με την κίνηση αυτή η Aegean επιθυμεί να εξαπλώσει και να εδραιώσει το δίκτυο της στην Ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία και κυριαρχεί στην κατηγορία της προσθέτοντας προορισμούς στην Κεντρική και τα Βαλκάνια τους οποίους μέχρι τώρα δεν είχε “εκμεταλλευτεί”.

Που πετάει η Croatia Airlines

Οι προορισμοί τους οποίους εξυπηρετεί η Croatia Airlines είναι:

Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βρετανία, Αυστρία, Σερβία, Νορβηγία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Δανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία, Βοσνία, Τσεχία, Βόρεια Μακεδονία, Ρωσία, Ισραήλ, Λιθουανία.

Η Croatia Airlines εξυπηρετεί επίσης πτήσεις προς Καναδά και Σιγκαπούρη.

Η εξαγορά της Croatia Airlines από την Aegean θα προσθέσει πολλές premium προορισμούς στο “ρεπερτόριο” της βραβευμένης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, η οποία όπως δείχνουν οι εξελίξεις ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλα επεκτατικά ανοίγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ