Financial Times: Πρόσωπο της χρονιάς o CEO της Microsoft

Οι Financial Times μέσα από τον καθιερωμένο ετήσιο θεσμό αναγνώρισης της σημαντικότερης προσωπικότητας για τη χρονιά που φεύγει επέλεξε τον Satya Nadella ως Πρόσωπο της Χρονιάς.

Αυτός είναι ο Satya Nadella

Γεννήθηκε το 1967 στο Hyderabad της Ινδίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ηλεκτρονικός μηχανικός), προτού μετακινηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν (Master in Computer Science) και στο πανεπιστήμιο του Σικάγο (Master of Business Administration).

Εντάχτηκε στο δυναμικό της Microsoft το 1992. Εκεί εργάστηκε στο τμήμα R&D του τμήματος online υπηρεσιών και σαν αντιπρόεδρος του τμήματος επιχειρηματικών λύσεων της Microsoft.

Ο ρόλος του και το έργο του στη Microsoft

Ανέλαβε CEO της Microsoft το 2014, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την εταιρεία, που έμοιαζε να «χάνει» τις τεχνολογικές εξελίξεις από ανταγωνιστικές εταιρείες, τόσο στον τομέα του Cloud Computing, των smart phones, όσο και των social media.

O Satya Nadella, μετασχηματίζοντας τον τρόπο λειτουργίας, τις δραστηριότητες και την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας, δημιούργησε έναν νέο επιχειρηματικό μοντέλο για τη Microsoft, επενδύοντας εξίσου σε καιντομία και αξιοπιστία, και εγκαινίασε μία νέα περίοδο επιτυχιών και τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Η ιστορία και το ταξίδι μετασχηματισμού της Microsoft περιγράφεται γλαφυρότατα από τον ίδιο στο βιβλίο του “Hit Refresh” που κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ