Άδωνις Γεωργιάδης: Στις αρχές του 2020 οι μπουλντόζες μπαίνουν στο Ελληνικό

Στην «ευχάριστη» όπως την χαρακτήρισε, είδηση της ολοκλήρωσης της αύξησης κεφαλαίου της εταιρείας Λάμδα «με μεγάλη επιτυχία», αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι παραμένει εν ισχύ ο στόχος «στις αρχές του 2020 να μπει η πολυπόθητη μπουλντόζα και να αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό».

Τα νέα είναι, όχι «θετικά» – είναι «εξαιρετικά θετικά», και αυτό σημαίνει ότι η παραφιλολογία ότι δήθεν η εταιρεία δεν έχει χρήματα να κάνει την επένδυση, έχει περάσει στο «χρονοντούλαπο», είπε ο κ. Γεωργιάδης: Η εταιρεία μάζεψε τα χρήματα από διαδικασία δημόσιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και, παρά τη γκρίνια, το έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος, ανέφερε ο υπουργός.

Απαντώντας σε όσους αμφισβήτησαν την πρόοδο του έργου, με αφορμή και τις καταγγελίες της εταιρείας Χαρντ Ροκ, είπε ότι η ενδεχόμενη καθυστέρηση από τυχόν προσφυγή θα είναι ένας μήνας (10 μέρες η προσφυγή, και 20 ημέρες να βγει η απόφαση του δικαστηρίου) σημειώνοντας ότι αυτή η καθυστέρηση έχει προϋπολογιστεί. Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάλεσε όσους «Κλουζώ» μιλούν για σκάνδαλο, να αντιληφθούν ότι η επιτροπή Παιγνίων και η εταιρεία νομικών συμβούλων είχαν οριστεί από τον κ. Τσακαλώτο, και εάν υπήρχε σκάνδαλο «δικοί σας θα είναι».

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον διαγωνισμό ή με τη δικηγορική εταιρεία» και ότι ο διαγωνισμός έχει τηρήσει απολύτως τη νομιμότητα. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες, και όταν καταλήξει η επιτροπή σε απόφαση, εάν κάποιος από τους ενδιαφερομένους προσφύγει στη Δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι όλα θα κριθούν ότι έχουν γίνει νομίμως και όχι παρανόμως, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ