Praxia Bank: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Παγκρήτια Τράπεζα

Ως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των τελικών διαπραγματεύσεων

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην διοίκηση της Praxia Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες, μετά την υποβολή «μη δεσμευτικής προσφοράς» από την συνεταιριστική τράπεζα.

Όπως είχε δημοσιεύσει το emea το Σάββατο, υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την Παγκρήτια Τράπεζα, υπό την….καθοδήγηση του Μιχάλη Σάλλα, πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι «εν εξελίξει διαπραγματεύσεις καλύπτονται από ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δύο πλευρές και ως εκ τούτου καμία άλλη πληροφορία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να δημοσιοποιηθεί».

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη, η πρόθεση της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι η απορρόφηση της Praxia Bank και η μεταμόρφωσή της σε «ψηφιακή τράπεζα» με αρχικό στόχο την ελληνική αγορά αλλά με φιλοδοξίες για την πρόεκτασή της στην ευρύτερη περιοχή.

Για την προώθηση των διαπραγματεύσεων ο βασικός μέτοχος της Praxia, η Atlas Merchant Capital του Μπομπ Ντάιμοντ θα προχωρήσει σε έκτακτη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 20 εκατομμύριών ευρώ – ως έναντι μελλοντικής αύξησης- προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κόστος λύσης των συμβάσεων εργασίας για την πλειονότητα του προσωπικού.

Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών («due diligence»), που θα ολοκληρωθούν ως τις 31 Ιανουαρίου 2020, προχωρούν κανονικά οι λύσεις των συμβάσεων των εργαζομένων, ώστε μέσα στις επόμενες 3 ημέρες να έχει απομείνει μόνο το 10% του προσωπικού στην μισθοδοσία.

Τέλος, φαίνεται πως η απόφαση για δραστική περικοπή στα έξοδα και η «λιτή δομή» θα δώσει την διοίκηση της Praxia το χρονικό περιθώριο για να προλάβει τις προθεσμίες, που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) και να αποφεύγει το ενδεχόμενο του «λουκέτου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ