Η UPS πραγματοποίησε την μεγαλύτερη της παράδοση στο “Μεγαλύτερο Show του κόσμου”

Η UPS (NYSE: UPS) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση μιας σειράς πολλαπλών τρόπων μεταφοράς, για τις μνημειώδεις πύλες εισόδου της Expo 2020 Dubai.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος στο Ντουμπάι και για τις ανάγκες της μεταφοράς, η UPS, Επίσημος Συνεργάτης Υπηρεσιών Logistics της Expo 2020 Dubai, οργάνωσε πολλαπλές αποστολές από τη Γερμανία μέσω του λιμανιού της Αμβέρσας (Βέλγιο) και του σημαντικότερου εμπορικού λιμανιού του Ντουμπάι, του Τζέμπελ Αλί.

Το παγκόσμιο δίκτυό μας υποστηρίζεται από μια αφοσιωμένη ομάδα που σταδιακά θα φτάσει έως και τα 600 άτομα προκειμένου να επιτύχει αυτό το σημαντικό και παγκόσμιας εμβέλειας επίτευγμα.

«Οι εντυπωσιακές πύλες εισόδου θα υποδεχθούν 25 εκατομμύρια επισκέψεις – αριθμό που ισούται με τον πληθυσμό της Αυστραλίας – και, ως εκ τούτου, το δίκτυο υπηρεσιών logistics που απαιτείται γι’ αυτές τις αποστολές είναι εξίσου μνημειώδες», είπε ο Nando Cesarone, πρόεδρος της UPS International. «Είτε πρόκειται για την παράδοση μιας πύλης ύψους 21 μέτρων, είτε για την παράδοση ενός μικρού πακέτου σε κάποιο επισκέπτη της Expo 2020, το παγκόσμιο δίκτυό μας υποστηρίζεται από μια αφοσιωμένη ομάδα που σταδιακά θα φτάσει έως και τα 600 άτομα προκειμένου να επιτύχει αυτό το σημαντικό και παγκόσμιας εμβέλειας επίτευγμα.»

Η κατασκευή των πυλών

Οι πύλες σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με μηχανική ακρίβεια από την HA-CO Carbon GmbH, μια μικρή αλλά καινοτόμα επιχείρηση της Γερμανίας, με έδρα τη Βαυαρία. Σε πλήρη αντιστοιχία με το ζήτημα της βιωσιμότητας, που άλλωστε αποτελεί και κεντρικό θέμα της Expo 2020, το 90% των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των χώρων που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση –  συμπεριλαμβανομένων και των πυλών – θα επαναχρησιμοποιηθεί. Οι τρεις κατασκευές από ανθρακόνημα, με διάσταση 21 x 30 μ. η κάθε μία, τοποθετήθηκαν στις τρεις κύριες εισόδους του χώρου και θα μεταμορφώσουν την εικόνα της Expo 2020, αντιπροσωπεύοντας το φουτουριστικό της πνεύμα.

«Οι διοργανωτές της Expo 2020 οραματίζονταν μια κατασκευή που θα αντέξει στον χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν είσοδοι σαν κι αυτές πουθενά αλλού στον πλανήτη», είπε ο CEO της HA-CO, Martin Osswald. «Οι λεπτομερείς προδιαγραφές για τα συγκεκριμένα σχέδια αλλά και η προηγμένη τεχνολογικά παραγωγή των μερών που απαρτίζουν τις πύλες, με βάση το ανθρακόνημα, αποδεικνύουν τη δέσμευση της Expo 2020 στην αριστεία».

«Η έγκαιρη παράδοση του κάθε κομματιού, παράλληλα με τον εκ των προτέρων προγραμματισμό όλων των λεπτομερειών που αφορούν στον εφοδιασμό από τη UPS υπήρξε ζωτικής σημασίας για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος της Expo Dubai», πρόσθεσε ο Martin Osswald. «Είναι απίστευτο ότι 25 εκατομμύρια επισκέπτες θα περάσουν από αυτές τις μνημειώδεις πύλες που κατασκευάστηκαν στη Γερμανία».

Η επιλογή της Expo 2020 για την μεταφορά 

Η Expo 2020 επέλεξε τη UPS ως Επίσημο Συνεργάτη Υπηρεσιών Logistics για μια εκδήλωση που αναφέρεται ως το «Μεγαλύτερο Show του Κόσμου» από τους διοργανωτές του. Συγκεκριμένα, η Expo 2020 θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο που ισούται σε μέγεθος με περισσότερα από 600 γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ 192 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Για να υποστηρίξει την Expo 2020, η UPS αξιοποιεί την εμπειρία της ως Χορηγός Υπηρεσιών Logistics στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

«Περνώντας δίπλα από τον χώρο της Expo 2020 με το αυτοκίνητο ή πετώντας πάνω από αυτόν με το αεροπλάνο, μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως πρόκειται για μια από τις πιο εξελιγμένες και συγχρονισμένες επιχειρήσεις logistics», είπε ο Alan Williams, Vice President of Operations της UPS για την Expo 2020. «Όταν χρειάστηκε να μεταφερθεί από ένα σημείο του κόσμου ως το Dubai κάτι τόσο μνημειώδες σε μέγεθος, αναλογίες και σημασία όσο αυτό, οι διοργανωτές της Expo επέλεξαν την UPS. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό!»

Ο Sanjive Khosla, Chief Commercial Officer της Expo 2020 Dubai, είπε: «Η μεταφορά των δύο σημαντικών πυλών στο εργοτάξιό μας στο Dubai υπήρξε μια τεράστια οργανωτική πρόκληση αλλά όπως πάντα, ο Επίσημος Συνεργάτης Υπηρεσιών Logistics μας, η UPS, παρέδωσε το έργο χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα την τεχνογνωσία και το ασύγκριτο δίκτυό της UPS ως τις 20 Οκτωβρίου 2020, οπότε και αυτές οι πύλες θα υποδεχθούν εκατομμύρια επισκέπτες στο Μεγαλύτερο Show του Κόσμου».

Η UPS μεταμορφώνει το εφοδιαστικό της δίκτυο στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να διασφαλίσει ομαλές παραδόσεις με αφορμή την Expo 2020. Τα τοπικά γραφεία της εταιρείας έχουν ως βάση το Ντουμπάι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 8 ωρών από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού και το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Για να ενισχύσει τη δίκτυο της, η UPS πρόσθεσε μια νέα πτήση η οποία θα κάνει τον γύρο κόσμου με προορισμό το Ντουμπάι και θα πραγματοποιείται με ένα Boeing 747-8F, το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον στόλο της UPS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ